Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Αθήνα – Ένωση Ελλήνων Χαρακτών: Ομαδική έκθεση “Προαναγγελία” στον εκθεσιακό της χώρο ΕΚΤόΣ

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών  ανοίγει τον εκθεσιακό της χώρο,  ΕΚΤόΣ, για την νέα εικαστική χρονιά και έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην έναρξη του Project/Nέοι καλλιτέχνες.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά με την ομαδική έκθεση «Προαναγγελία» στην οποία ο κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στο project, παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του, προαναγγέλοντας το περιεχόμενο  του συνόλου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εναι  Ματίνα Γεωργά, Ευστρατία Μαχαιρίδη, Λευτέρης Βελέτζας, Τάνια Γκούρα, Βάντα Μαυροείδη και Ράνια Φραγκουλίδου.

Ο Λευτέρης Βελέτζας σπούδασε Καλές Τέχνες στην Accademia di Belle Arti di Firenze και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. Η καλλιτεχνική του ενασχόληση αφορά ιδιαίτερα τη χαρακτική και  τη φωτογραφία ενώ  μελετά τον τρόπο πρόσληψης του έργου τέχνης σε σχέση με το προσωπικό βλέμμα του παρατηρητή.

Η Ματίνα Γεωργά σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2010 τελείωσε  το δεύτερο πτυχίο στον τομέα της. Σήμερα εργάζεται ως σκηνογράφος στο θέατρο και διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες

Η Ευστρατία Μαχαιρίδη είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Μεταλλικές κατασκευές (Imperial College, Λονδίνο, 2008) Το 2019 αποφοίτησε από το εργαστήριο Χαρακτικής της ΑΣΚΤ .

Ο Λευτέρης Βελέτζας σπούδασε Καλές Τέχνες στην Accademia di Belle Arti di Firenze και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. Η καλλιτεχνική του ενασχόληση αφορά ιδιαίτερα τη χαρακτική και  τη φωτογραφία ενώ  μελετά τον τρόπο πρόσληψης του έργου τέχνης σε σχέση με το προσωπικό βλέμμα του παρατηρητή.

H Τάνια Γκιούρα το 2005 πήρε το πτυχίο της στη  ζωγραφική από το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και το 2011 στη χαρακτική της  Σχολής Καλών Τεχνών  του Α.Π.Θ.

Από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο  του 2010 πραγματοποίησε το πρόγραμμα    ανταποδοτικών υποτροφιών στο  εργαστήριο της χαρακτικής, στη  Σχολή καλών Τεχνών ,Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  του Α.Π.Θ.

Η Βάντα Μαυροειδή αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. το 2004 και από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2011 με κατεύθυνση ζωγραφική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και  σκηνογραφίας, σκηνοθεσίας και ενδυματολογίας στο τμήμα θεατρικών σπουδών Α.Π.Θ. καθώς και  στο διατμηματικό μεταπτυχιακό της αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ. “προστασία συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων και έργων τέχνης”.

Από το 2011 εργάζεται στην εκπαίδευση

Η Ράνια Φραγκουλίδου αποφοίτησε το 1999 από τη Σχολή  Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση τη Ζωγραφική και ακολούθως το 2009 από την Κατεύθυνση της Χαρακτικής

Τα έτη 2002-2003 υπήρξε μεταπτυχιακή υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για την εκπόνηση καλλιτεχνικού έργου (ζωγραφική) στην Ελλάδα.   Βραβεύτηκε έξι φορές για το καλλιτεχνικό της έργο στην Ελλάδα, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ρουμανία.

Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.haraktes.gr προκειμένου να παρακολουθούνται από απόσταση ή ετεροχρονισμένα.

Το Project / Νέοι καλλιτέχνες υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΕΚΤόΣ|Χώρος Τέχνης

Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00

Διάρκεια έκθεσης: 17 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Επίσης, δεν θα βρίσκονται περισσότεροι από τρεις επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας