Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Μέτρα τώρα στους χώρους δουλειάς – Όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων στη ΧΑΝΘ”

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ!

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΑ.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΧΑΝΘ

Αναχώρηση λεωφορείων: 3:30 από το Πάρκο

Το συνδικάτο όταν ξέσπασε η πανδημία ενημέρωσε τους συναδέλφους για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Έκανε παρεμβάσεις, άμεσα εκεί όπου χρειάστηκε, όμως η κατάσταση εξακολούθησε να είναι επικίνδυνη γιατί στα λεωφορεία, αλλά και στους χώρους επεξεργασίας της παραγωγής στοιβάζονταν οι συνάδελφοι με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν κρούσματα του κορονοϊού.

Μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε επιχείρηση κατεργασίας κρέατος στο νομό Πέλλας, σε ένα μεγάλο κονσερβοποιείο της Ημαθίας (ΑΛΜΜΕ) που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους εμφανίστηκαν κρούσματα  βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους. Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, ΣΕΠΕ) να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται «ανίκανη» να προστατεύει την υγεία του λαού με οργανωμένο τρόπο. Είναι ικανή όμως να παρέχει «διευκολύνσεις» στους επιχειρηματικούς ομίλους, να κόβει και να ράβει τα προληπτικά μέτρα, στα «μέτρα» της κερδοφορίας τους και κουρελιάζοντας τα υγειονομικά πρωτοκόλλα προκειμένου να συνεχιστεί το «άνοιγμα» του Τουρισμού, των μεταφορών και της εστίασης.

Αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας για το οποίο δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν όμως 4,2 δις ευρώ κάθε χρόνο για τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να εξοπλίσουν όλα τα νοσοκομεία με προσωπικό και μέσα, να γεμίσουν ΜΕΘ, να εξοπλίσουν το ΕΚΑΒ κλπ. Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες ήταν στην ίδια ρότα με αυτή της κυβέρνησης, δηλαδή της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης της υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

  • Αναρρωτική άδεια σε όλους όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εγκύους.

  • Καμιά απόλυση, καμιά αλλαγή σύμβασης. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

  • Να κλείσουν οι εγκαταστάσεις και να γίνει απολύμανση με ευθύνη της επιχείρησης. Να εξασφαλιστούν ατομικά είδη προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, σαπούνια, υλικά καθαριότητας) σε όλους τους εργαζόμενους. Διασφάλιση υγιεινών συνθηκών εργασίας (επαρκής αεριζόμενος χώρος ανά εργαζόμενο).

  • Διαγνωστικά τεστ με δαπάνη του κράτους και των επιχειρήσεων. Μόνιμο επαρκή μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και συστηματικού δειγματοληπτικού ελέγχου στους νομούς Πέλλας – Ημαθίας με τα απαραίτητα διαγνωστικά μέσα και μόνιμο προσωπικό. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Να ενταθούν από ΣΕΠΕ και ΕΟΔΥ οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς και στους δύο νομούς.

  • Πλήρη ενίσχυση των νοσοκομείων των δυο νομών, λειτουργία όλων των ειδικοτήτων στο επίπεδο της πλήρους, επαρκούς και δωρεάν κάλυψης των υγειονομικών αναγκών. Να εξασφαλιστεί επάρκεια διαγνωστικών τεστ και πιστοποιημένων εργαστηρίων στις δημόσιες δομές υγείας και δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με επιστημονικά κριτήρια για το λαό.

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών νοικοκυριών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, να καταγγείλουν την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία. Δεν θα θυσιάσουμε την υγεία μας, τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των αφεντικών.

 Διαδηλώνουμε μαζικά με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας για να ακουστεί δυνατά: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά».

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΧΑΝΘ

Αναχώρηση λεωφορείων: 3:30 από το Πάρκο

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας