"Ο Άγιος Μωυσής ο Αιθίοπας και το θαύμα του Μαγιορκίνη" γράφει ο Στέλιος Κούλογλου

-
Στέλιος Κούλογλου
-

Άγιος Μωυσής ο Αιθίοπας που μόλις γιορτάσαμε, ανήμερα 28 Αυγούστου, είναι ένας μεγάλος και τρανός άγιος, που έχει κάνει πολλά θαύματα. Ο Μωυσής κατάφερε τους τελευταίους μήνες να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα μέσα από δύσκολα μονοπάτια. Πρόσφατα παραδείγματος χάριν, κάνοντας θόρυβο στο Καστελόριζο, αντιμετώπισε αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα.

Μεγάλωσε μάλιστα και την Ελλάδα επεκτείνοντας την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Είναι αλήθεια ότι πριν από δύο χρόνια οι δικοί του έλεγαν ότι αυτό αποτελεί εθνική προδοσία, αλλά ο Μωυσής, με ένα θαύμα, κατάφερε όλα αυτά να τα ξεχάσουν τα ΜΜΕ. Είναι αλήθεια ότι στοίχισε 20 εκατ. ευρώ, αλλά ποιος είπε ότι τα θαύματα είναι δωρεάν;

Όπως διαβάζω στη βιογραφία του στη Wikipedia, ο Άγιος Μωυσής «ήταν σκλάβος κάποιου κτηματία αλλά κατάφερε να ξεφύγει». Δεν ξέρω αν εννοεί ότι ήταν σκλάβος του πατέρα του ή της Siemens, αλλά στη συνέχεια η βιογραφία πέφτει μέσα: «Σύντομα βρέθηκε με μια συμμορία κακοποιών, και καθώς ήταν μεγαλόσωμος και δυνατός έγινε αρχηγός τους».

Τα θαύματα του Μωυσή στην Ελλάδα είναι καθημερινά. Μόλις εχθές κατάφερε να δει οράματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, που δήλωσε ότι βλέπει «περιορισμό της πανδημίας». Παλιότερα είχε κάνει το θαύμα του Μούτζη του Νεοκτή και των Σκόιλ ελικίκου, που οι άπιστοι αποκάλεσαν σκάνδαλο. Τις προάλλες η σπάνια περίπτωση πιστής που έχει διορίσει επικεφαλής στο Παιδείας, έκανε το λεγόμενο «θαύμα του μέσου όρου», προσθέτοντας και διαιρώντας τον αριθμό των μαθητών ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουμε  αριθμό μαθητών ανά τάξη που θα ζήλευαν και οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Όσοι  αμφισβητούν ότι ο Μωυσής είναι θεόσταλτος, επικαλούνται τη διάδοση του κοροναϊού στις εκκλησίες. Τα πολλά κρούσματα στην Καρδίτσα, παραδείγματος χάριν, ξεκίνησαν από τον παπά και τους ψάλτες μιας εκκλησίας. Στη Μυτιλήνη που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και  μερική καραντίνα, ο ιός μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, «σε ιερέα και από εκεί και πέρα ο ιός χτύπησε τον ψάλτη, τον νεωκόρο, τους επιτρόπους και ποιος ξέρει πόσους ακόμα... Στο μεταξύ, διεγνώσθη και δεύτερος ιερέας αλλά και τρίτος στη συνέχεια, ο οποίος με τη σειρά του μετέδωσε τον ιό σε πιστούς, μεταξύ αυτών και σε μια οικογένεια που τον είχε καλέσει για αγιασμό. Αποτέλεσμα, να νοσήσει όλη η οικογένεια.. ».

Αυτά όμως τα θλιβερά περιστατικά αποδεικνύουν απλώς ότι στις εκκλησίες, που κανονικά δεν κολλάει, υπάρχουν και αμαρτωλοί. Για αυτό ο Μωυσής δεν έκλεισε τις εκκλησίες ούτε επέβαλλε μάσκες στους ιερείς: το έκανε επίτηδες για να τους δοκιμάσει.

Είναι τόσο μεγάλες οι θαυματουργές ιδιότητες του Μωυσή, ώστε ακόμη και τους επιστήμονες έχει μετατρέψει σε κομπογιαννίτες και τους τελευταίους σε επιστήμονες. Σε όλη την Ευρώπη έχουν πάρει ειδικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων. Στην Ιταλία, λόχου χάριν, η  κυβέρνηση έχει παραγγείλει μονοθέσια θρανία, με ρόδες για να τηρούν τα παιδιά τις αποστάσεις ασφαλείας, έβαλε όριο 15 παιδιά ανά τάξη, δημιούργησε 4.000 νέα τμήματα και έκανε προσλήψεις 50.000 έκτακτων εκπαιδευτικών. Στη Δανία το όριο είναι 10-12 μαθητές. Στο Βέλγιο άνοιξαν νέες αίθουσες διδασκαλίας και διδάσκονται κατά ομάδες. Στη Γερμανία κάνουν μαζικά τεστ.

Στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα από αυτά. Xάρις στις θαυματουργές ιδιότητες του Μωυσέως, ο συνεργαζόμενος με το υπουργείο Υγείας καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατατρόπωσε πανηγυρικά τις πρόσφατες οδηγίες του ΠΟΥ και της UNICEF για το άνοιγμα των σχολείων και τον αριθμό των μαθητών:  δήλωσε ότι αριθμός των μαθητών δεν έχει σημασία, καθώς «τα μοντέλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει δραματική αλλαγή στην μετάδοση σταγονιδίων, αν υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθητών» Τι να κολλήσουν 5 από τους 10 στη Δανία ή 13 από τους 26 στην Ελλάδα, δεν αλλάζει και τίποτα. Είναι αυτό που λένε: τι να φας μια πιστολιά, τι να φας μια κανονιά.

Μάλιστα προχωρώντας στην πλήρη ανασκευή των διεθνών επιστημονικών ψευτό-δεδομένων, χάρις βεβαίως στις θαυματουργές ιδιότητες του Μωυσή, πρόσθεσε ότι «αν αυξηθούν οι τάξεις»,  όπως δηλαδή κάνουν οι  Κουτόφραγκοι στο εξωτερικό, «μπορεί να αυξηθούν οι εστίες μόλυνσης με την αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών»! Όσο λιγότερους εκπαιδευτικούς έχουμε τόσο καλύτερα δηλαδή.  Εμπρός για μονοθέσια Γυμνάσια και Λύκεια με ένα καθηγητή σε όλη την Ελλάδα. Αμ πως, που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος.

Άγιε Μωυσή,  η Παναγία να σε φυλάει, βοήθα να μη γίνουν τα παιδιά που μπήκαν χθες στα Πανεπιστήμια σαν τους άσχετους ξένους επιστήμονες αλλά σαν τον παραπάνω φωτισμένο καθηγητή και τους άλλους της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου που τον ακούν αμιλήτοι. 'Η μέχρι τώρα μας παραμύθιαζαν με το κράτημα αποστάσεων, τους περιορισμούς στον αριθμό των επιβατών στα πλοία και τα λεωφορεία, τις θέσεις στο σινεμά, στα εστιατόρια και όλα τα σχετικά; (σοβαρά τώρα: πως να μην ανθίσουν οι θεωρίες συνωμοσίας όταν δίνονται τόσο αντιφατικές οδηγίες, αυτό δεν απασχολεί κανένα υπεύθυνο;)

Τέλος, μέρα που είναι,  να μάθουμε και το τέλος του Άγιου Μωυσή του Αιθίοπα, σύμφωνα πάντα με την wikipedia: «Τελικά βασανίστηκε από βαρβάρους επιδρομείς και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο». Βάλτε αντί για επιδρομείς τη λέξη εκλογείς, και είστε μέσα!

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32411 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια