Κορωνοϊός Κόσμος

Παρίσι: Υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες που κάνουν περίπατο κατά μήκους των οχθών του ποταμού Σηκουάνα ή περιηγούνται στις υπαίθριες αγορές του Παρισιού θα πρέπει να φοράνε μάσκα από την προσεχή Δευτέρα, αφότου οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Το μέτρο, που αφορά πολίτες ηλικίας 11 ετών και άνω και θα διαρκέσει έναν μήνα, καλύπτει τους πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους στη γαλλική πρωτεύουσα, αν και τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου και η λεωφόρος Σανζ Ελιζέ δεν περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ευρύτερα στο Παρίσι και τα φτωχά περίχωρά του από τα μέσα Ιουλίου.

Η Γαλλία έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τα καταστήματα και τις τράπεζες από την 21η Ιουλίου και το Παρίσι ακολουθεί το παράδειγμα πολλών πόλεων της χώρας που διατάσσουν τους πολίτες να φορούν μάσκες έξω, στις πολυσύχναστες ζώνες, όπως η Τουλούζη, η Λιλ και το Μπιαρίτζ.

Όσοι δεν τηρούν το μέτρο βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 135 ευρώ. Η τιμωρία επεκτείνεται σε έξι μήνες φυλάκισης για οποιονδήποτε παραβιάσει το μέτρο περισσότερες από 3 φορές σε διάστημα ενός μήνα.

ΑΠΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων