Οικονομία

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: “Σε σωστή πορεία η οικονομία της χώρας όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ”

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε χθες υπό την Προεδρία του Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη η Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Αθανάσιος Θανόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Αρχής κατά το προηγούμενο έτος.

Όπως επισήμανε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Τσαβδαρίδης, έναν περίπου μήνα πριν, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις επιδόσεις της Ελληνικής Οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2020 που κατέδειξαν μικρή μόνο ύφεση της τάξης του 0,9% σε σχέση με τον Μ.Ο. του -3,2% στις χώρες της Ευρωζώνης. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι το οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ για το κράτος, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορεί να αναδείξει και θα αναδείξει τις τεράστιες αναπτυξιακές της προοπτικές στο μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

banner-article

Ροη ειδήσεων