Παιδεία

“Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!”

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, για ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και των σωματείων των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα, με κύριο σύνθημα «Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!».

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, αλλά και στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, επιστρατεύοντας πολλά και ευφάνταστα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές, που εξαφανίζουν από το Λύκειο ό,τι είχε απομείνει από μαθήματα Γενικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε μείωση προσλήψεων αναπληρωτών από τον Σεπτέμβρη και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνεχίζονται τη Δευτέρα 29 Ιούνη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 11 π.μ. και κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας