Κοινωνία

Μητέρα 9χρονης που λιποθύμησε από πείνα: “Μπορούν αυτοί να ζήσουν με 170 ευρώ το δίμηνο;”

Την απόγνωση της για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια και η οικογένεια της εξέφρασε η μητέρα της 9χρονης η οποία λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο στη Ρόδο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η γυναίκα που είναι εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος και έχει να εργαστεί από τον περασμένο Ιανουάριο περιέγραψε την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η ίδια και τα δύο της παιδιά.

«Το παιδί μου δεν είχε φάει εκείνη τη μέρα γιατί δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει», είπε η μητέρα.

«Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. Της έδινα λίγα μακαρόνια σκέτα βρασμένα στο νερό γιατί δεν είχα κάτι άλλο να της δώσω. Είμαι απλήρωτη, δεν μπορώ να μπω ούτε σε αναστολή εργασίας. Τι να κάνω; Τι να προσφέρω στα παιδιά μου», συνέχισε η μητέρα της μικρής.

Ξέσπασε μάλιστα εναντίον της Πολιτείας λέγοντας:

«Αυτοί οι 300 μπορούν να ζήσουν με 170 ευρώ κάθε δύο μήνες; Μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ το μήνα; Αν μπορούν θα τους βγάλω το καπέλο. Εγώ τώρα περιμένω το Α21 που δίνεται κάθε δύο μήνες για να ζήσω τα παιδιά μου που είναι 170 ευρώ».

Αυτό που ζητά είναι μια δουλειά για να μπορέσει να έχει ένα εισόδημα και να προσφέρει στα παιδιά της μια αξιοπρεπή ζωή.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας