Ειδήσεις με Διάρκεια

ΕΜΙΠΗ: Ανακοίνωση – πρόσκληση εισηγητών. “Το Ρουμλούκι κατά τον 19ο και 20ο αιώνα”

Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κατά την υπ. αριθμ. 4/2020 συνεδρίαςή του αποφάσισε τον επαναπρογραμματισμό της Α΄ Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με το γενικό τίτλο «Το Ρουμλούκι κατά τον 19ο και 20ο αιώνα». Σκοπός της παραπάνω ημερίδας είναι η έρευνα και ανάδειξη στιγμών και πτυχών της ιστορίας του Ρουμλουκιού μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό που διασώζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Μέσα από την έρευνα και γενικότερα μέσα από την ημερίδα ευελπιστούμε να αναδειχτούν νέα ζητήματα και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί στην τοπική ιστοριογραφία και αφορούν στους τομείς της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Τέχνης, της Λαογραφίας του Δικαίου κ.τ.λ.

Η Επιστημονική Ημερίδα προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της Ι΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2020 και συγκεκριμένα την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. α) Βασίλειο Κουκουσά Καθ. Α.Π.Θ.  β) Γεώργιο Γκαβαρδίνα Αν. Καθ. Α.Π.Θ. και γ) Αγγελική Τριβυζαδάκη Επικ. Καθ. Α.Π.Θ., ενώ υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή που θα οριστεί για το σκοπό αυτό από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους, μέχρι την 20η Αυγούστου 2020, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Μ.Ι.Π.Η www.emipi.gr, στην ακόλουθη φόρμα.

Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα.

Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν σε φύλλο του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Επόμενη ανακοίνωση θα αποσταλεί μαζί με το πρόγραμμα της ημερίδας στα τέλη Αυγούστου.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας                   Ολυμπία Μπέτσα

banner-article

Ροη ειδήσεων