Χρήστος Κούτρας στο "Ράδιο Αιχμή 102,8": Είμαι αισιόδοξος ότι ο κορωνοϊός θα τελειώσει τον Αύγουστο

Στο "Ράδιο Αιχμή" και τα "Λόγια Σταράτα" βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 12ης Ιουνίου, ο συντονιστής παθολόγος του Νοσοκομείου Βέροιας, Χρήστος Κούτρας, αναφορικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού που ανιχνεύτηκαν στη Νάουσα. Ο κ. Κούτρας μας έδωσε άκρως θετικές εκτιμήσεις, αφού  κατά την άποψη του, ως ειδικού λοιμωξιολόγου, η πανδημία θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου, πριν καν ανακαλυφθεί το εμβόλιο, που κατά την εκτίμηση του και πάλι, θα βγει το φθινόπωρο του 2021.

"Υπήρξε γρήγορη παρέμβαση του ΕΟΔΥ* στα κρούσματα της Νάουσας, με την ιχνηλάτηση των επαφών και θεωρώ ότι δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Πρέπει όμως να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η απόσταση των δυο μέτρων, ο ένας από τον άλλον, για να μην μεταφέρονται τα σταγονίδια του ιού.  Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ πρέπει να γίνεται σχολαστική απολύμανση των επιφανειών με χλωρίνη ή οινόπνευμα.

Υψηλό ιικό φορτίο υπάρχει και στις τουαλέτες των ασθενών, οπότε και εκεί πρέπει να υπάρχει έντονη προσοχή" μας είπε ο κ. Κούτρας, επισημαίνοντας επίσης ότι πρέπει να μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται από το εξωτερικό.

Για την επιτυχή, όντως, αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ημαθία ο κ. Κούτρας τόνισε τα εξής: "Στήσαμε έναν σοβαρό μηχανισμό στα Νοσοκομεία μας. Όποιες προτάσεις κάναμε ως επιστημονική επιτροπή για τον κορωνοϊό, υιοθετήθηκαν άμεσα από τον διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλία Πλιόγκα, σε ένα, το πολύ δύο εικοσιτετράωρα. Ο διοικητής είναι αποτελεσματικός.

Δυστυχώς από την αρχή δεν δόθηκε βάση στην επιστημοσύνη των ειδικών λοιμοξιολόγων, για αυτό και είχαμε σωρεία κρουσμάτων, όπως στην Αμαλιάδα. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, ούτε για εφησυχασμό. Πρέπει να υπάρχει ενσυνείδητη πειθαρχία όλων μας. Ως χώρα πάμε πολύ καλά, άσχετα αν υπάρχουν υποτροπές στην πανδημία.

Λάθος η λογική της "ανοσίας της αγέλης". Δυστυχώς ακούσαν τους επιδημιολόγους και όχι τους λοιμωξιολόγους. Ένα 25% των φορέων είναι ασυμπτωματικοί, αλλά και ένα 20% νοσούν βαριά.  Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος φονιάς των ιών.

Υπάρχουν βέβαια και οι υπερσυμπτωματικοί φορείς που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και πολλές κοινωνικές επαφές.  Τα παιδιά έχουν μερική ανοσία στον κορωνοϊό".

Μένουμε στην αισιοδοξία του διευθυντή με την προτροπή του να έχουμε ενσυνείδητη πειθαρχία, τηρώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκα σε κλειστούς χώρους και εφαρμόζοντας σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και αντισηψίας.

 eleytheriadhs.blogspot.com

*Σημείωση Φαρέτρας: Να θυμίσουμε ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ3 ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανοκόλας, δήλωσε άγνοια  σχετικά με τον ερχομό κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40255 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια