Συσπείρωση - Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: Όχι στην επιχειρούμενη ισοπέδωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης

Όλοι στην απεργία στις 9 Ιούνη- Όλοι στον αγώνα

Όλα τα γεγονότα δείχνουν πως έχουμε μπει για τα καλά σε περίοδο αναταραχής στην εκπαίδευση. Αναταραχή που δεν προξενεί ο κορονοϊός ούτε ασφαλώς και οι εκπαιδευτικοί. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και των καμερών, η αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθούν συστηματικά, μη σταματώντας  ούτε και στη διάρκεια της, πρωτόγνωρης, περιόδου εγκλεισμού. Η περίοδος της καραντίνας αποτέλεσε την ευκαιρία να προωθήσουν, να νομοθετήσουν, να εφαρμόσουν ό,τι πιο νεοφιλελεύθερο και νεοσυντηρητικό, ό,τι πιο αντιδραστικό και εχθρικό προς τη δημόσια εκπαίδευση και τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών κρύβουν στα ιδεολογικά τους «σεντούκια»!

Τρίτη 9 Ιουνίου, το Νομοσχέδιο διάλυσης,  έρχεται στην ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί. Νομοσχέδιο οδοστρωτήρας, πιστό στην αντιεκπαιδευτική ρότα όλων των προηγούμενων, ίδιας πολιτικής φιλοσοφίας και κοπής, συμπληρώνει και ολοκληρώνει αυτά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σαρώνει κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, μεταλλάσσοντας δραματικά το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου.

ΝΔ-Κεραμέως, σήμερα, οξύνουν στο έπακρο τις ταξικές ανισότητες, ορθώνουν επιπλέον φραγμούς στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών, δυσκολεύουν περισσότερο την εκπαίδευση παιδιών από εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Υπονομεύουν και υποβαθμίζουν τα απομεινάρια των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εκπαιδευτικών, αυξάνουν δραματικά τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα- ναι, σε περίοδο κορονοϊού-επεμβαίνουν αντιδραστικά στο περιεχόμενο των σπουδών και τέλος επαναφέρουν ολοταχώς την αξιολόγηση!

Κι αν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας πράττουν αυτά, είμαστε εμείς, εκπαιδευτικοί και γονείς, που παλεύουμε-σπάζοντας το κλίμα τρομοκράτησης και απαγορεύσεων που όρθωσαν με αφορμή την πανδημία- για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση. Είμαστε εμείς που αγωνιζόμαστε για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, διορισμό όλων των αναπληρωτών, μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Χάσμα χωρίζει τα ιδανικά και τα συμφέροντα μας από τις πολιτικές επιδιώξεις και τα συμφέροντα όσων υπηρετούν τις εντολές του ΟΟΣΑ, της ΕΕ  και την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Εμείς αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν σχολείο, πραγματικό και ουσιαστικό, που θα μορφώνει πολύπλευρα και βαθιά όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως, θα σέβεται τον εκπαιδευτικό και το έργο του.

Είμαστε εμείς και το εκπαιδευτικό κίνημα, τα αιτήματα που έχουμε γραμμένα με αγώνες και αίμα στις σημαίες μας, που στεκόμαστε στην πλευρά της εκπαίδευσης και των μαθητών όταν η υπουργός της κάμερας Κεραμέως προωθεί την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από 22 στους 25, διαμορφώνοντας ένα σχολείο που στενάζει και θυμίζει άλλες εποχές.

Είμαστε εμείς που αγωνιζόμαστε για τους διορισμούς όταν αυτοί δε βγάζουν άχνα για τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά αντίθετα παγώνουν τους διορισμούς, όπως και οι προκάτοχοί τους, αποδομώντας κι άλλο το δημόσιο σχολείο.

Είμαστε εμείς που ενδιαφερόμαστε για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας , τα εργασιακά  δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών κι είναι αυτοί που, σε αντίθεση με όλα αυτά, υπηρετούν αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις και πολιτικές.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Τις επόμενες ημέρες, όλο το επόμενο διάστημα εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικό κίνημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την πολιτική αυτή. Ήδη βρισκόμαστε σε αγώνες. Κι όλοι οι εκπαιδευτικοί δείξαμε την αποφασιστικότητά μας ακυρώνοντας στην πράξη με τους αγώνες μας την τροπολογία για τις κάμερες στα σχολεία. Έτσι μπορούμε και πρέπει να ακυρώσουμε, με τη συμμετοχή μας σε απεργία-αποχή και την αξιολόγηση.  Οι ημέρες της ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως πρέπει να αποτελέσουν ημέρες αντίστασης κι αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου. Πρέπει να είναι ημέρες που ο κάθε εκπαιδευτικός θα κινητοποιηθεί οργανωμένα με το Σύλλογό του, μαζικά, δείχνοντας τη θέληση να παλέψει για όσα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα για τη μόρφωση των μαθητών και την εργασιακή μας υπόσταση. Τις επόμενες ημέρες, όλο το προσεχές διάστημα, οφείλουμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα συμμετέχοντας σε κάθε κινητοποίηση, διαμαρτυρία, εκδήλωση, απεργία που προγραμματίζουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Ας σταθούμε όρθιοι, με ψηλά το κεφάλι και τις σημαίες μας.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΒΕΡΟΙΑ, στις 12.00

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31819 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια