Τοπικά

ΑΣΕ Ημαθίας: Κάλεσμα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α/θμιας Δ/νσης, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Κάλεσμα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α/θμιας Δ/νσης, τη Δευτέρα 1/6, στις 14:00 και μίνι σύσκεψη, μετά την Παράσταση, στην Πλατεία Δημαρχείου

Βέροια, 28/5/2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κινείται σε ρυθμούς “χελώνας” και κατόπιν εορτής.

Ενώ ο κλάδος μας βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και δύο μήνες, αρχικά με την ασύγχρονη και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση και κατόπιν με το Πολυνομοσχέδιο, την αναμετάδοση των μαθημάτων και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για να είναι ασφαλής η επιστροφή στα θρανία για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. περιμένουν τις Τακτικές Συνεδριάσεις μας (ανά 15 ημέρες) για να συζητηθούν τα θέματα που προκύπτουν καθημερινά και να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης, όταν και εάν οι κλιματολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η επιστροφή μας στο σχολείο θα μας βρει αντιμέτωπους με μια σειρά ζητήματα που έχουν να κάνουν πρωτίστως με την υγεία, τη δική μας και των μαθητών μας.   Διεκδικούμε αταλάντευτα όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας κι απολύμανσης των σχολικών χώρων (π.χ., πρόσληψη καθαριστριών, για όλο το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, για όλους τους χώρους και με ανάλογη αύξηση μισθού).

Ταυτόχρονα, πρέπει να καταγραφούν στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων των Συλλόγων όλα τα προβλήματα και να έρθει άμεσα ενημέρωση στο Δ.Σ., αλλά και να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να προχωρήσουμε σε μαζικές διαμαρτυρίες σε Δήμο και Δ/νση.

Στις όποιες ενδεχόμενες πιέσεις από διευθυντές για υλοποίηση της αναμετάδοσης των μαθημάτων απαντάμε υπογράφοντας το Πρακτικό Άρνησης της εφαρμογής της κι ετοιμαζόμαστε για την Απεργία-Αποχή που προκήρυξε το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Επειδή, για πολλοστή φορά, οι προτάσεις μας στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πέφτουν στο κενό σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α/θμιας Δ/νσης, τη Δευτέρα, 1/6, στις 14:00.

Ξεπερνούμε το κατεστημένο του κυβερνητικού συνδικαλισμού συμπολίτευσης και “αντιπολίτευσης”, που αναζητούν τις “ιδανικές καιρικές συνθήκες” για να πράξουν το αυτονόητο.

Ο Δρόμος είναι μακρύς κι ανηφορικός και δεν είναι διατεθειμένοι να τον περπατήσουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας