Βέροια Ρεπορτάζ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στη Βέροια «Όχι στις κάμερες και στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

Στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  συλλαλητήριο δασκάλων και καθηγητών, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την τροπολογία που φέρνει τις κάμερες στις αίθουσες των σχολείων, αλλά και  για το νομοσχέδιο, με το οποίο θίγονται δικαιώματα των εκπαιδευτικών, οδηγώντας ταυτόχρονα και τους μαθητές σε μείωση των δικών τους μορφωτικών δικαιωμάτων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας Σωτήρης Σταμάτης και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός.

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη χρήση της κάμερας και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στη μαθησιακή διαδικασία, στερώντας από τους μαθητές την αίσθηση της ελευθερίας, που αποτελεί θεμελιώδη αρχή της διδασκαλίας, οι ομιλητές τόνισαν στη συνέχεια την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, απαριθμώντας τα πολλά αρνητικά που θα επιφέρει σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Μετά  τη συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου ακολούθησε πορεία  προς την Πλατεία της Ελιάς με έντονα συνθήματα διαμαρτυρίας και με πανό της ΕΛΜΕ Ημαθίας, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας.

far

Φωτογραφίες:  faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας