Τοπικά

Καταγγελία του Συνδικάτου  Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας

Στα πλαίσια  της  πανελλαδικής μέρας δράσης  για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που  οργανώθηκε από εκατοντάδες ταξικά  Εργατικά Κέντρα , Ομοσπονδίες, Σωματεία και Συλλόγους , το Συνδικάτο  Γάλακτος- Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας οργάνωσε παρέμβαση και  στην  επιχείρηση επεξεργασίας  φρούτων Nea Exfrut  στην Σκύδρα  Πέλλας. Τα μέλη του  Συνδικάτου  με ανακοινώσεις και πανό καλούσαν  τους εργάτες να  οργανώσουν τη  δράση  τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά  τους.

Η εργοδοσία προσπάθησε  να εμποδίσει την παρέμβαση του Συνδικάτου με απειλές  και εκφοβισμούς. Ο  υπάλληλος ασφαλείας της επιχείρησης απαίτησε  αρχικά  με επιθετικό ύφος  να απομακρυνθούν  τα μέλη του Συνδικάτου  από τον εξωτερικό  χώρο και συνέχισε απειλώντας ότι  θα καλέσει την Αστυνομία.

Η   ενέργεια  αυτή,  που  δεν είναι η πρώτη  από  εργοδότες  του Κλάδου στην περιοχή μας, για να  εμποδιστεί  η  δράση  του Συνδικάτου μας δείχνει  την ανησυχία  και  το φόβο  τους  από  τις  συνεχείς παρεμβάσεις  μας στους  χώρους δουλειάς. Αποδεικνύεται  για μια ακόμα φορά ότι  η καταστολή  οι απειλές, οι εκφοβισμοί και  η  φίμωση  της  φωνής  των εργαζομένων πάνε μαζί  με την  επιβολή  αντεργατικών  μέτρων.

Τονίζουμε  ότι  η  τρομοκρατία  δεν  θα περάσει! Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην εργοδοσία και στα τσιράκια της, δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί και οι απειλές.

Θα  συνεχίσουμε  τη  δράση μας  με όλες  μας  τις δυνάμεις  αναδεικνύοντας  όλα τα συσσωρευμένα  προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Κανένας  μόνος του. Μόνος  δρόμος  είναι  ο δρόμος του  αγώνα !

Ο Πρόεδρος                                                                                           Η  Γ. Γραμματέας

 ΔΙΑΚΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                       ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας