Κορωνοϊός

Θετικό κρούσμα στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα

Σε καραντίνα έχουν τεθεί κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι, ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού από μετανάστη που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας. Πρόκειται για 36χρονο Αφγανό.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο  Αφγανός μαζί με τη γυναίκα του και το 9χρονο παιδί τους πήγαν στο ΑΤ Ωρωπού για να καταγγείλουν ότι το αγόρι είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν 28χρονο ομοεθνή τους.

Σε καραντίνα αστυνομικοί και απολύμανση στη ΓΑΔΑ

Μετά την καταγγελία ο 28χρονος συνελήφθη ενώ οι γονείς με τον 9χρονο μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ όπου κατέθεταν μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από το ΑΤ Ωρωπού που πήγε ο Αφγανός, ένστολοι που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς και πολλοί αστυνομικοί που ήταν στην υπηρεσία την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο μετανάστης έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, αν και είχαν λάβει μέτρα προστασίας. Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό.

Κατά πληροφορίες η οικογένεια των Αφγανών φορούσε μάσκα και γάντια ενώ τους έγινε και θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στο κτήριο, οπότε δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο.

Στη συνέχεια ο Αφγανός, η γυναίκα του και το παιδί τους επέστρεψαν στη δομή της Μαλακάσας και την Τετάρτη διαπιστώθηκε – μετά από συμπτώματα που παρουσίασε – ότι ο Αφγανός πατέρας έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό είχε τεθεί από τις 5 Απριλίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού η παλαιά δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του κορωνοϊού σε φιλοξενούμενο της δομής, όπως έγινε και στη δομή της Ριτσώνας.

Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του. Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας