Γενικά

Πέθανε ο Περικλής Κοροβέσης

Σε ηλικία 79 ετών  – Το πρώτο και πιο γνωστό του βιβλίο ηταν οι Ανθρωποφύλακες (1969), όπου περιγράφονται τα βασανιστήρια στα οποία προέβαινε η Χούντα

Μια σημαντική απώλεια μετρά η ελληνική λογοτεχνία καθώς έφυγε από τη ζωή ο λογοτέχνης Περικλής Κοροβέσης όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι.

Από μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς και την περίοδο της Χούντας φυλακίστηκε και εξορίστηκε

Το πρώτο και πιο γνωστό του βιβλίο ηταν οι Ανθρωποφύλακες (1969), όπου περιγράφονται τα βασανιστήρια στα οποία προέβαινε η Χούντα των Συνταγματαρχών και η προσωπική του εμπειρία. Αρχικά κυκλοφόρησε κρυφά, αλλά αργότερα μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Στη συνέχεια δημοσίευσε και άλλα βιβλία, όπως Αριστερή Ανακύκλωση, Παράπλευρες καθημερινές απώλειες, Γυναίκες ευσεβείς του πάθους, Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική, Στο κέντρο του περιθωρίου, κλπ.

Εκτός από πεζά, συνέγραψε και θεατρικά (πχ. Tango Bar), αλλά και παιδικά έργα.

protothema

banner-article

Ροη ειδήσεων