"Η Ελλάδα του Γιώργη Μελίκη"


Το «Μένουμε σπίτι», ως στάση ζωής και πρακτικών, μας γέμισε αναστοχασμούς και αναθεωρήσεις, λογισμούς και αγωνία, απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση-πανδημία!

Ανοίξαμε πολλά «συρτάρια»! Κλείσαμε πολλά καταναλωτικά παράθυρα και πόρτες! Αποδομήσαμε σχέσεις, συναλλαγές, γαλαντομίες και μια βεβαρυμμένη συστημική δικαιοπρακτική! Θεολογίσαμε, πιστεύω, όσοι φυτέψαμε τριανταφυλλιές και φροντίσαμε τα αγαπημένα μας ζωάκια και όσοι μπορέσαμε και απογαλακτιστήκαμε(;) από «κατακτημένες» καθημερινές μας συνήθειες!!!

Είχαμε - έχουμε το χρόνο, να δούμε τι κάναμε, πού φτάσαμε και όσοι μπορέσαμε είδαμε το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι στο τραπέζι μας!

Με τον επί δεκαπέντε χρόνια φίλο και σκηνοθέτη μου Μανώλη Ζανδέ την είδαμε αλλιώς!
Μέσα από τις εκατοντάδες καταγραμμένες τηλεοπτικές μας εκπομπές, πολλές ξεχασμένες και από εμάς τους ίδιους, αποφασίσαμε να επιλέξουμε μια σειρά από μικρά πλην όμως μοναδικά και ανεπανάληπτα γυρίσματα (θέματα) τα οποία με την δυναμική τους μπορούν υπέροχα να προβληθούν και από μόνα τους, έξω και από την ίδια την αγαπημένη σας εκπομπή «Κάθε τόπος και τραγούδι». Από αύριο κιόλας θα αρχίσουμε!

Έτσι, συχνά πυκνά από τα μέσα facebook, messenger, ιστοσελίδες κ.α, που διαθέτουμε θα παρουσιάζουμε τα μικρά αυτά διαμαντάκια της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού με τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΚΗ»

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα λυπηθούμε και θα χαρούμε για τα πρόσωπα που θα δούμε, που είχαμε και χάσαμε, για όσα γίνονταν σχέσεις και συνήθειες που έρχονταν από πολύ βαθιά και μακριά!!! Ορισμένοι θα μελαγχολήσουν με νοσταλγία για μια Ελλάδα που ντύθηκε στα μπλουτζήν και στην προχειρότητα!

Έχω αρχίσει και μεγαλώνω και κουβαλάω μέσα μου την Ελλάδα που γνώρισα, την Ελλάδα που αποτύπωσα! Πολλοί με αποκαλούν «ο Μελίκης της Παράδοσης» και το χαίρομαι ως τίτλο τιμής! Με ένα διαφορετικό αναστοχασμό παρακαλώ ας μοιραστούμε όλοι οι χιλιάδες αγαπημένοι φίλοι και την «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΚΗ».

Γιώργης Μελίκης

------------------------------------------------------------

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - "Η Ελλάδα του Μελίκη" - Ηπειρώτικο μοιρολόι

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 - "Η Ελλάδα του Μελίκη" - "Οι Λαζαρίνες!"

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - "Η Ελλάδα του Μελίκη" - "Κίνησαν οι Λαζαρίνις την Παρασκιουβή"

Κυριακή 12 Απριλίου - "Η Ελλάδα του Μελίκη" - Ιδού ο Νυμφίος έρχεται!

Τρίτη 14 Απριλίου "Η Ελλάδα του Μελίκη" - Στο Κάστρο της Θάσου

 Πέμπτη 16 Απριλίου "Η Ελλάδα του Μελίκη" - "Αυτού που πας παιδάκι μου!" 

Σάββατο 18 Απριλίου "Η Ελλάδα του Μελίκη" - Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29759 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια