Κορωνοϊός Τοπικά

Κορονοϊός – Π.Ε. Ημαθίας: Συνεχής η ετοιμότητα στο Νομό – Έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Δελτίο Τύπου

Κορονοϊός: Συνεχής η ετοιμότητα στην Ημαθία, ευχαριστίες του Κ. Καλαϊτζίδη προς το Νοσοκομείο,
νέα έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας για τα θέματα που σχετίζονται με τον Covid-19 (κορονοϊό), ο Κώστας Καλαϊτζίδης είχε και σήμερα επικοινωνία με τον κ. Ηλία Πλιόγκα. Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση και την ετοιμότητα του ιδρύματος και διαπιστώθηκε ότι όλα βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την προμήθεια υλικών ατομικής προστασίας και υγιεινής για το νοσοκομείο, ποσότητες από τα οποία αναμένεται να φθάσουν άμεσα και στην Ημαθία, ως μέρος των αντίστοιχων υλικών που παρέδωσε πρόσφατα στην 3η ΥΔΕ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διανεμηθούν στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που αναφέρονται γεωγραφικά στην Ημαθία (το ένα που έχει διαγνωστεί εντός Ημαθίας και τα δύο που έχουν αναφερθεί σε άλλη περιοχή της χώρας και δήλωσαν διεύθυνση κατοικίας στην Ημαθία).

Κατά τη σημερινή ενημερωτική συνεργασία, ο Κώστας Καλαϊτζίδης εξέφρασε και πάλι τις ευχαριστίες του, προς το Νοσοκομείο Ημαθίας, για το υψηλό επίπεδο ευθύνης, την άρτια επιστημονική κατάρτιση που διαθέτει και για όλα όσα προσφέρει στους πολίτες της Ημαθίας και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ζήτησε παράλληλα από τον κ. Ηλία Πλιόγκα να μεταφέρει μια ακόμη φορά, συγχαρητήρια και ευγνωμοσύνη στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο ΕΚΑΒ και στο σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου μας, για τη μεγάλη μάχη που δίνουν προς όφελος των πολιτών της Ημαθίας

Με αφορμή τα παραπάνω, επαναλαμβάνεται η έκκληση προς όλους τους πολίτες να σέβονται και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και τα όσα ανακοινώνουν καθημερινά οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της χώρας και της Πολιτικής Προστασίας. Να μη συρρέουν μαζικά και χωρίς πραγματικό λόγο στις νοσοκομειακές δομές και να αντλούν ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό, μόνο από τους ειδικούς επιστήμονες και μόνο απο τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών και των εκπροσώπων τους.

Βέροια 3 Απριλίου 2020

banner-article

Ροη ειδήσεων