Απόψεις Πολιτική Χιουμοριστικά

Κινήσεις “ματ” του Κυριάκου Μητσοτάκη  – Οι τράπεζες  επιστρέφουν τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων

Ειλικρινά μας άφησαν άναυδους οι πληροφορίες  από πηγές του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού τις τελευταίες μέρες. Δεν έγινε ακόμη γνωστό το κίνητρο που τον οδήγησε σ’ αυτές, πιθανολογείται όμως ως κίνητρο η πανδημία.

Αναφέρουμε αυτές εν τάχει, χωρίς σχολιασμό, και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες  μετά τη συλλογή  και διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων.

  • Σε επείγουσα συνάντηση με τους έλληνες τραπεζίτες ζήτησε να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα που πήραν από το Δημόσιο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Το αίτημα του πρωθυπουργού έγινε δεκτό με την προϋπόθεση τα χρήματα να επιστραφούν σε δύο άτοκες δόσεις. «Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να υποφέρει κι εμείς να κρατάμε τα χρήματά του», φέρεται να είπε ο Πρόεδρος των τραπεζιτών. Επίσης  οι τραπεζίτες έκαναν δεκτή την πρόταση του πρωθυπουργού για το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.

  • Τελεσίδικη είναι η απόφασή του να εθνικοποιήσει άμεσα όλη την περιουσία του Δημοσίου που εκποιήθηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Όπως μάθαμε δίνει έμφαση στα λιμάνια, αεροδρόμια, τις εθνικές οδούς, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και ό,τι άλλο ανήκε στον ελληνικό λαό και εκποιήθηκε.

  • Άμεσα επιτάσσονται όλες οι ιδιωτικές δομές υγείας. «Δεν μπορεί σήμερα εν μέσω πανδημίας κάποιοι να κερδοσκοπούν κι εμείς να απαντούμε στους άρρωστους μείνετε στα σπίτια σας», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

  • Με νέα ΠΝΠ επανέρχονται κανονικά στις εργασίες τους όλοι οι απολυμένοι, λόγω κορονοϊού, και καταβάλλονται στο ακέραιο μισθοί και δώρα.

  • Σε ομήγυρη στενών συνεργατών, που κάλεσε εσπευσμένα στην κατοικία του, ανακοίνωσε ότι: «Μειώνονται  σε μόνιμη βάση οι μισθοί των βουλευτών, νομαρχών,  δημάρχων, προέδρων εδώ κι εκεί κατά 50%. Εμείς δεν είμαστε μπακάληδες φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός για να συζητάμε αν θα περικόψουμε μισθούς για δυο ή τρεις μήνες. Ξέρετε κανέναν απ’ όλους αυτούς να φτώχυνε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τη στιγμή μάλιστα που ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία υποφέρει; Και μην ακούσω κανέναν σας  να μιλάει για περικοπές μισθών και συντάξεων. Σ’ αυτούς που κόβαμε για μια δεκαετία συνέχεια, πάλι θα ξανακόψουμε;  Σ’ όσους δεν αρέσει να πάνε στα σπίτια τους»,  είπε χαρακτηριστικά με αυστηρό τόνο. «Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό και κανέναν άλλον», συμπλήρωσε με νόημα!

Τέλος, με τη δέουσα σοβαρότητα, ο Πρωθυπουργός  είπε στους στενούς  του συνεργάτες: «Αυτά να θεωρηθούν ως αρχή». Σε παρατήρηση κορυφαίου υπουργού για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις, απάντησε. «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω. Θα ζητήσω τη βοήθεια του ελληνικού λαού.  Μέλημά μας αυτή τη στιγμή  είναι να περάσουμε τον κάβο της πανδημίας.» Σε ερώτηση συμβούλου του επί εξωτερικών θεμάτων για το πώς θα αντιδράσει η Μέρκελ απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποιος την χ@@ει τη Μέρκελ!»

Κλείνοντας, ήδη  άρχιζε να ξημερώνει η επόμενη μέρα,  είπε στην ομήγυρη των στενών του συνεργατών:  «Να ξέρετε είμαι αποφασισμένος την μπανανία που παρέλαβα να την κάνω κράτος. Ήταν  ευχή και κατάρα του αείμνηστου πατέρα μας -η Ντόρα δεν κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός- και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.»

Οι εξελίξεις  αναμένονται ραγδαίες! Εμείς θα επανέλθουμε τάχιστα!

Την ακρίβεια των γεγονότων βεβαιώνει ο Τεύκρος

(Τα σκίτσα της εξαιρετικής σκιτσογράφου Έφης Ξένου δεν έγιναν για τις ανάγκες του παραπάνω κειμένου, απλώς συνέπεσαν.)

Τεύκρος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας