Κορωνοϊός

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Είκοσι οκτώ οι νεκροί, 74 νέα κρούσματα, 65 σε κρίσιμη κατάσταση

Συνολικά 966 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 74 είναι νέα.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 28, καθώς ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε δύο ακόμα θανάτους. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 73 έτη (23 άνδρες, 5 γυναίκες).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αγγίζει πλέον τους 66, εκ των οποίων οι 65 διασωληνωμένοι. Το 86% των νοσηλευόμενων είναι άνδρες και οι περισσότεροι πάσχουν από υποκείμενο νόσημα. Πενήντα δύο ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ έχουν διενεργηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, τόνισε ότι η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 389 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, από τις 6:00 το πρωί έως τις 15:00.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 89 στην Αττική, 64 στην Κρήτη, 36 στα Ιόνια Νησιά, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 26 στην Πελοπόννησο, 25 στη Θεσσαλονίκη, 21 στη Θεσσαλία, 20 στο Νότιο Αιγαίο, 9 στην Ηπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο και 8 στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που εφαρμόζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας