Μία 5ωρη κινηματογραφική βόλτα στο εμβληματικό Μουσείο Ερμιτάζ

Αριλένα Δημητρίου

Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο και πλέον μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία 5ωρη κινηματογραφική βόλτα σε αυτό χωρίς να χρειάζεται να βγείτε στους πολυσύχναστους δρόμους.

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000.

Με διάρκεια 5 ώρες, 19 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, το νέο αυτό βίντεο μας προσφέρει μία κινηματογραφική ματιά σε 45 γκαλερί και 588 έργα, ενώ παράλληλα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μία ζωντανή παράσταση του Ρώσου συνθέτη Κίριλλ Ρίχτερ και ένα ντουέτο μπαλέτου από το Θέατρο Ερμιτάζ. Λεπτομέρειές από έργα των Ρέμπραντ και Καραβάτζο αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας με μία μοναδική μουσική υπόκρουση.

«Αυτό το βίντεο για μένα αφορά τη σύνδεση της τέχνης με τον χρόνο», δήλωσε η δημιουργός του Axinya Gog στο ArtNet, «Η διαχρονικότητα της τέχνης συναντά τη σύγχρονη ζωή μέσω της νέας τεχνολογίας.» Χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο σύστημα χειροκίνητων σταθεροποιητών, γερανούς για να αναδείξουν την ομορφιά ολόκληρων των αιθουσών, καθώς και μια -ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση -εφαρμογή με σκοπό τον έλεγχο της φωτογραφικής μηχανής, η Gog και η Apple δημιούργησαν αυτό μονοπλάνο μέσα σε έξι ώρες στο μουσείο. Το βίντεο είναι εξολοκλήρου γυρισμένο με το Iphone 11 Pro.

culturenow.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31752 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια

Send this to a friend