Εργασία Κορωνοϊός Νάουσα

ΕΚΝ: “Εκτός από ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό στρώνουν το έδαφος της επόμενης αντεργατικής μέρας”

Τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, εκτός από ανεπαρκή για τις αυξημένων αναγκών των εργαζομένων, στρώνουν το έδαφος της επόμενης αντεργατικής μέρας.

Το κερασάκι στην τούρτα:  με την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιτρέπεται η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη απεργών… Φοβάται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν σε συνθήκες πανδημίας, εργατικοί αγώνες που θα πάνε κόντρα στην προστασία της Δημόσιας υγείας και στην ανάγκη να προφυλαχτεί η υγεία του λαού;;; Όχι, είναι μέτρο για να μείνει το επόμενο διάστημα.

 Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προβάλλει μόνο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, αποκρύπτοντας τη “συλλογική” ευθύνη της να ικανοποιήσει μια σειρά από επιτακτικά αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Έχουν θράσος! Για χρόνια, διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις αποδυνάμωναν το δημόσιο σύστημα υγείας, τσάκιζαν την κοινωνική ασφάλιση και φτάνουμε σήμερα να παρακαλάνε να μη νοσήσουμε όλοι μαζί για να μην κρασάρει το σύστημα υγείας!

Πώς να αντέξει το σύστημα υγείας όταν σε κανονικές συνθήκες το  ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό ήταν πολύ κάτω από τις ανάγκες και με κλινικές κλειστές; Πώς μπορεί το ήδη λίγο βοηθητικό προσωπικό (καθαριότητα κλπ) να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες; Οι προσλήψεις που έγιναν είναι ψίχουλα μπροστά στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Πώς να αντέξει το σύστημα υγείας όταν από τώρα υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά και ατομικά είδη προστασίας του προσωπικού;

Βγάζουν σε πόλεμο το υγειονομικό προσωπικό χωρίς όπλα.

Γνωρίζουμε καλά την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ακόμα και να αναφέρουν την άδεια ειδικού σκοπού, δεν παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, δεν τηρούνται τα συνιστώμενα από τους επιστήμονες μέτρα πρόληψης. Ατέλειωτες υπερωρίες και εξοντωτική εντατικοποίηση της δουλειάς. Και δεν ξεχνάμε τους συνάδελφους στον επισιτισμό που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν χωρίς μεροκάματο.

Δεν θα την πληρώσουμε πάλι εμείς! Δεν θα επιτρέψουμε κυβέρνηση και εργοδοσία να φορτώσουν και την πανδημία στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι μάσκες δεν μπορούν να πνίξουν τη φωνή μας

Καλούμε τους εργαζόμενους για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους, να απευθύνονται στα σωματεία τους και στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας (τηλ. επικοινωνίας: 2332022230, 6977801458, 6976664248, 6978129509).

21/3/2020

Εργατικό Κέντρο Νάουσας

banner-article

Ροη ειδήσεων