Βέροια Ρεπορτάζ

“Χάρισε μαλλιά, χάρισε δύναμη” – Το  1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας έστειλαν σήμερα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης

Δήμητρα Σμυρνή

Ενταγμένη η δράση «Χάρισε δύναμη» στη Θεματική Εβδομάδα για τη Γυναίκα, σήμερα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας στο Ισόγειο του Δημαρχείου της Βέροιας κοτσίδες, με σκοπό να φτιαχτούν περούκες για τις γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Η δράση του 1ου ΕΠΑΛ και το 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Βέροιας, έγινε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Γεμάτο το Ισόγειο του Δημαρχείου από μαθητές της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης  του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, που μαζί με καθηγητές του επιδίδονταν στη συγκέντρωση του πολύτιμου υλικού, που χαρίζει δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες, αφού τα μαλλιά γι’ αυτές είναι ένα στοιχείο συνυφασμένο με την ομορφιά τους.

Ντυμένα όλα με τη λευκή μπλούζα και τη ροζ κορδέλα στο στήθος του αντικαρκινικού αγώνα, αποτελούσαν μια χαρούμενη και δημιουργική κυψέλη!

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης και της διάθεσής τους να δημιουργήσουν – πέρα από τη συγκέντρωση κοτσίδων –  ήταν και το ότι χτένιζαν με ιδιαίτερη φροντίδα και τέχνη κυρίες  που αφέθηκαν με εμπιστοσύνη στα χέρια τους.

Για τη δράση δήλωσαν στη Φαρέτρα χαρακτηριστικά:

Συρμούλα Τζήμα, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων:

«Θεματική Εβδομάδα για τη Γυναίκα. Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη δράση για τη μέρα αυτή – όχι μόνο με συμβολικό αλλά και με ουσιαστικό χαρακτήρα – καθώς στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, γιατί αύριο μπορεί να βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους.

Χαρίζουμε τα μαλλιά μας και μαζί μ’ αυτά χαρίζουμε δύναμη!

Έτσι, λοιπόν, οι καθηγήτριες Κομμωτικής στο 1ο ΕΠΑΛ της Βέροιας πήραν αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία. Οι κυρίες Καγκελίδου, Βασιλειάδου, Αλεξοπούλου και Στεφανίδου, με τις μαθήτριές τους και την υποστήριξη του Διευθυντή του Σχολείου, του Παντή Βαπτιστή και του Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου, του κ. Νίκου Ουσουλτζόγλου –  που αγκαλιάζουν πάντα τις εξωστρεφείς δράσεις του σχολείου τους –  ήρθαν και μας έκαναν την πρόταση να εντάξουμε στη Θεματική Εβδομάδα που ετοιμάζαμε ως Αντιδημαρχία Ισότητας και τη δική τους δράση.

Θεωρήσαμε πως η πρόταση ήταν ό,τι καλύτερο και διαθέσαμε το Δημαρχείο για όλα αυτά τα παιδιά, που αποφάσισαν να προσφέρουν την Κυριακή τους σ’ αυτήν την τόσο σημαντική αποστολή. Αγκαλιάσαμε όλοι μαζί αυτήν τη δράση, έτοιμοι να υποδεχτούμε τις γυναίκες της Βέροιας που θέλουν να χαρίσουν τα μαλλιά τους, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες που τα έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε σε άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.»

Και η Χριστίνα Καγκελίδου, υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης πρόσθεσε:

«Για 4η συνεχή χρονιά οργανώνουμε τη δράση αυτή, χαρίζοντας μαλλιά αλλά και δύναμη! Τα παιδιά μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα. Και μάλιστα θα έλεγα συνειδητοποιημένα, καθώς έρχονται να προσφέρουν ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα στην πόλη της Βέροιας.

Σήμερα μας στήριξαν και συναδέλφισσες των ΕΠΑΛ, που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη. Μας στήριξε η κοινωνία της Βέροιας, αφού ήρθαν πολλές κυρίες φέρνοντας τις κοτσίδες τους, που είχαν από το 1974, σε άριστη κατάσταση. Ήρθαν όμως και άντρες που πρόσφεραν τις κοτσίδες τους! Και να προσθέσω πως αυτό συμβαίνει όχι μόνο σήμερα, 8 Μαρτίου, αλλά και στα εργαστήρια κομμωτικής, όπου μας επισκέπτονται.

Αξίζει να αναφέρω πως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», με τον οποίο συνεργαζόμαστε – και ο οποίος και φέτος μας ευχαρίστησε με γραπτό του μήνυμα –  αφού του στείλουμε τις κοτσίδες, τις ζυγίζει, τις δίνει σε εταιρεία και κείνη κατασκευάζει καινούριες περούκες. Το «Άλμα», σύμφωνα με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, προσφέρει τις περούκες δωρεάν στις γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες.

Μιλάμε για τον ωραιότερο εθελοντισμό, για μια σημαντική προσφορά! Και η χαρά μας είναι να βοηθάμε σ’ αυτόν τον αγώνα, που ενδυναμώνει ψυχολογικά τις γυναίκες, που αγωνίζονται κατά του καρκίνου.

Υπεύθυνες είμαστε οι καθηγήτριες Βασιλειάδου, Αλεξοπούλου και Στεφανίδου και έχουμε την απόλυτη στήριξη του Διευθυντή μας Παντή Βαπτιστή. Είναι εδώ μαθητές της Β’ Τάξης αλλά και της Γ’. Για τα παιδιά μας αυτή είναι μέρα γιορτής, καθώς χαίρονται που βοηθάνε.»

 Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων