«Όπερα ή Οπερέτα;» - Δύο έξοχες προσεγγίσσεις του Μουσικού Θεάτρου από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Με τον ελκυστικό τίτλο «Όπερα ή Οπερέτα;», το Τμήμα Μονωδίας και Μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, με καθηγήτρια τη Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου, έστησε μια μουσική παράσταση με δύο μέρη, που ξάφνιασαν με την αρτιότητά τους ευχάριστα το κοινό!

Στο πρώτο μέρος η Όπερα είχε την τιμητική της με μελωδικότατα κομμάτια των Ροσσίνι, Μότσαρτ, Γκλουκ, Ντονιζέττι και  Όφενμπαχ.

Τα απέδωσαν οι μαθητές του Τμήματος εντυπωσιακά όχι μόνο από την πλευρά της μουσικής προσέγγισης αλλά και από τη  θεατρική πλευρά, με άψογη κίνηση και έκφραση, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαριαλένας Παναγιωτοπούλου. Και ας μην ξεχνάμε πως είναι μαθητές!

Στο δεύτερο μέρος η Οπερέτα, που για πολλά χρόνια αποτελούσε τον αγαπημένο τρόπο διασκέδασης της αστικής τάξης, γοήτευσε με τη χάρη της, καθώς κομμάτια του Ρόδιου και του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, με  τρία από τον κοσμαγάπητο «Βαφτιστικό» του, ερμηνεύτηκαν με την ανάλογη νοσταλγική  διάθεση αλλά και το απαιτούμενο μπρίο πάνω στη σκηνή.

Και φυσικά είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως ένα μέρος της επιτυχίας οφείλεται και στα κοστούμια που διέθεσε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για τις ανάγκες της παράστασης, γεγονός που οδήγησε στην απόδοση της εποχής και της ατμόσφαιράς της.

Εξαιρετικοί οι μαθητές του Τμήματος, ενθουσίασαν με τις ερμηνείες τους και καταχειροκροτήθηκαν, αλλά πίσω από τη μεγάλη επιτυχία βρίσκεται η δασκάλα τους, που οδήγησε με τις γνώσεις αλλά και με τη γενικότερη ευαισθησία της σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Εξαιρετικός δίπλα τους και ο Θανάσης Γοβατζιδάκης στο πιάνο του, που είχε και τη μουσική επιμέλεια.

Περιμένουμε ανάλογες εκδηλώσεις του Τμήματος!...

Φωτογραφίες: faretra.info

Συμμετείχαν οι:

Δόξα Γουργουλιάτου, Μαριαλένα Θεοχάρους, Άννα Κούτρα, Έλλη Κατραντσιώτη, Έλένη Τρύφων, Δήμητρα Καραβασίλη, Δωροθέα Καραμούζα, Φωτεινή Γεωργίου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Βασιλική Βλαχοστεργίου, Κατερίνα Γκουντελάκη, και Νίκος Βλαχοστεργίου.

Συντάκτης

Δήμητρα Σμυρνή
Δήμητρα Σμυρνή 943 posts

Φιλόλογος / Δημοσιογράφος

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια