Βέροια

Πιστοί στο ραντεβού της συλλογής τροφίμων για 16η Χρονιά οι Πρόσκοποι της Βέροιας

Προσκοποι : Δηλώνουν πάντα παρόντες στις αιμοδοσίες, τις δεντροφυτεύσεις, τις παρελάσεις, τους εράνους, τις εκδηλώσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς… Σβήνουν φωτιές, φτυαρίζουν χιόνια, καθαρίζουν κοίτες, στήνουν σκηνές, διανέμουν φάρμακα και ρούχα, προσφέρουν και προσφέρονται

Την 22α Φεβρουαρίου κάθε έτους οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης και Φιλίας.  Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού ,  Ο Λόρδος Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμιθ Μπέηντεν Πάουελ του Γκίλγουελ ( Lord Robert Stevenson Smyth Baden-Powel of Gilwell ) . Για κάθε Πρόσκοπο αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή .

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ολοκλήρωσε για 16η συνεχή χρονιά , την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση Συλλογής Τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της πόλης μας που πραγματοποιήθηκε και από τους όλους τους Προσκόπους της Βέροιας.

«Καθήκον προς τον Θεό. Καθήκον προς τους άλλους. Καθήκον προς τον εαυτό μας». Αυτές είναι οι Προσκοπικές Αρχές που διατυπώνονται στην «Υπόσχεση» και τον «Νόμο» του Προσκόπου.

Η δράση αυτή η οποία έγινε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως και Φιλίας και περιλάμβανε σε πρώτη φάση την συλλογή τροφίμων από τους δημότες της Βέροιας μέσω των έξι (6) συνεργείων των Προσκόπων της Βέροιας που βρίσκονταν στις εισόδους των Μάρκετ της πόλης μας . Τα μέλη του δικού μας Συστήματος βρίσκονταν στα Μάρκετ My Market (παλιό Μάρκετ Βερόπουλου) και το LIDL (Ν.Π.Ο. Βέροιας).

Η συγκεκριμένη δράση προσφοράς τα πρώτα 11 χρόνια  είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού βάμβακος για την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ τα 16 τελευταία τη συγκέντρωση τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της Βέροιας.

Η δεύτερη φάση της δράσης θα περιλαμβάνει την καταμέτρηση και την καταγραφή των τροφίμων ενώ η τρίτη και τελευταία φάση της δράσης η οποία θα πραγματοποιήθει εντός του μηνός θα περιλαμβάνει την παράδοση των συλλεχθέντων τροφίμων από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας στον Όμιλο Προστασίας Απόρου Παιδιού καθώς και το Συσσίτιο Αγάπης Ι. Ν.«Αγ. Σάββα» «Κυρριωττίσης».

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

  • Τους συμπολίτες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη χρονιά στο κάλεσμα του καθήκοντος.

  • Την διεύθυνση και το προσωπικό των Μάρκετ που μας φιλοξένησαν.

  • Τις τοπικές εφημερίδες της πόλης μας .

  • Όλα τα μικρά και μεγάλα μέλη μας καθώς και όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας .

Να σημειώσουμε ότι οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους , για περισσότερα από 107 χρόνια , εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ,συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας