Εργασία Τοπικά

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Νάουσας προς τα Εργατικά Κέντρα Βέροιας και Αλεξάνδρειας – Πάρτε απεργιακές αποφάσεις

Προς: Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας

Εργατικό Κέντρο Βέροιας

 Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας μπροστά στο αντισφαλιστικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά καταργεί τη δημόσια, κοινωνική ασφάλιση, την μεγαλύτερη εργατική κατάκτηση του αιώνα, έχει προκηρύξει απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη ενώνοντας τη φωνή του με συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας. Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εδώ και χρόνια παλεύει για το δικαίωμα των εργαζομένων στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Έχουμε αναδείξει πώς συνδέεται με τοπικά προβλήματα (τραγικές ελλείψεις στις τοπικές μονάδες υγείας, συγχωνεύσεις κλπ), οργανώσαμε συλλαλητήρια, προχωρήσαμε σε συσκέψεις σωματείων και φορέων, έχουμε φτάσει σε όλους τους χώρους δουλειάς της περιοχής, προετοιμάσαμε τους εργαζόμενους για απεργιακή μάχη.

Σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις προκήρυξης απεργίας για τις 18 Φλεβάρη. Το κάλεσμα της απεργίας να φτάσει σε όλους τους χώρους δουλειάς, να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στο νέο έγκλημα κατά της κοινωνικής ασφάλισης, να δώσουμε τη μάχη όλοι οι εργάτες ενωμένοι για την προστασία μας, την υγεία μας, την πρόνοια, την αξιοπρέπεια στα γερατειά μας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

  • Δημόσια υποχρεωτική δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο δημόσιο καθώς και της 13ης-14ης σύνταξης για όλους.

  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

  • Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση.

  • Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.

  • Όχι στην ιδιωτικοποίησή της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων