Απεργία και αγωνιστικές διεκδικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στη Νηματουργία "Βαρβαρέσος"

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, το ΔΣ του Σωματείου κήρυξε 24ωρη απεργία (χθες, 6/2/2020) με αιτήματα:

·      Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να πληρωνόμαστε κανονικά κάθε 7 και 22 του μήνα, όπως προβλέπεται και από τον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης,

·      Να υπογραφεί ΣΣΕ, κανένας εργάτης κάτω από 751€, να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων.

Η εργοδοσία 18 ώρες περίπου πριν την έναρξη της απεργίας με γραπτή ανακοίνωσή της ενημέρωνε τους εργαζόμενους πως η απεργία είναι παράνομη με στόχο να απειλήσει – φοβίσει τους εργαζόμενους να μη συμμετέχουν.

Παράνομη είναι η εργοδοσία  που μας έχει απλήρωτους 2,5 μήνες, παρότι έχει αποκομίσει άπειρα κέρδη από τον ιδρώτα μας, παρότι χρηματοδοτείται διαχρονικά, όπως και πρόσφατα. Παρότι εδώ και 1,5 χρόνο απαιτούμε να εφαρμοστούν οι ημερομηνίες πληρωμών και να οριστούν ημερομηνίες εξόφλησης δεδουλευμένων, μέχρι τώρα απάντηση δεν έχουμε πάρει, ούτε στις τριμερείς  διαδικασίες του ΣΕΠΕ, ούτε στο Υπουργείο Εργασίας. Παρότι εδώ και 6 χρόνια διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ αρνείται πεισματικά ακόμα την έναρξη της συζήτησης.

Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές μας διαδικασίες και δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι χθες με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, που οι ίδιοι περιφρούρησαν και τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, έδωσαν απάντηση στην εργοδοσία και σε όλους τους αντεργατικούς νόμους της σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση κινητοποιήσεων και απεργιών.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι στη Γενική Συνέλευση χθες πήραν απόφαση για νέες κινητοποιήσεις και εξουσιοδότησαν το Δ.Σ., πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στην νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στο αγώνα μας (είναι ζήτημα επιβίωσης), να καταδικάσουν τα αίσχη της εργοδοσίας. Το σωματείο μας με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων συνεχίζει με ψηλά το κεφάλι.

07/02/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34421 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια