Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Θέσεις, αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι

Στο γνωστό κλίμα που χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις του κινήθηκε και χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Πληγή οι μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου

Πρόβλημα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης τις μετακινήσεις υπαλλήλων των μικρών δήμων προς όφελος των μεγάλων, χωρίς να παίρνονται υπόψιν ανθρώπινες ανάγκες και η σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής από την οποία μετακινούνται.

Υποσχέσεις για στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού στα ΔΗΠΕΘΕ

Συνάντηση είχε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Αθήνα.

Σε επαφή που είχε η Υπουργός με εκπροσώπους των ΔΗΠΕΘΕ - η κ. Μπατσαρά συνοδευόταν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιάννη Παρασκευόπουλο – υποσχέθηκε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, πράγμα αισιόδοξο ειδικά για ένα ΔΗΠΕΘΕ, όπως της Βέροιας, που με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες συνεχίζει να παράγει σημαντικό έργο.

Παλιά Δικαστήρια και κτίρια που δέσμευσε το ΤΑΙΠΕΔ

Πληροφορίες σχετικά με τα Παλιά Δικαστήρια και την τύχη τους ζήτησε ο Παύλος Παυλίδης, ρωτώντας επιπλέον και για τον αριθμό κτιρίων που έχει δεσμεύσει το ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι δυνατές αλλαγές μεταξύ δεσμευομένων κτιρίων και άλλων που έχουμε να προτείνουμε, όπως έχουν κάνει άλλοι δήμοι;» ρώτησε ο Παύλος Παυλίδης.

«Τα Παλιά  Δικαστήρια είναι στο ΤΑΙΠΕΔ απάντησε ο Δήμαρχος, αλλά θα τα διεκδικήσουμε μέσω του κ. Βεσυρόπουλου και σκοπεύουμε να τα κάνουμε κέντρο πολιτισμού με εγκατάσταση εκεί και του Μουσείου Τσολάκη.

Τα Νέα Δικαστήρια δεν ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ανήκει όμως, από αποκωδικοποίηση που κάναμε στον σχετικό κατάλογο, το Γήπεδο Μπάσκετ της Ελιάς.»

Απαραίτητη η Γνωμοδοτική Επιτροπή στις συνεδριάσεις – Έλλειψη Αγροτικής Πολιτικής

Για αναγκαιότητα Γνωμοδοτικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις του Δήμου μίλησε ο Αντώνης Μαρκούλης, πράγμα που θα κατοχύρωνε το ΔΣ στις αποφάσεις του ως προς την ορθότητά τους, αλλά και για έλλειψη σοβαρής Αγροτικής Πολιτικής κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή.

«Χρειάζεται να γίνει ευρεία σύσκεψη ειδικά για το ροδάκινο, θεμελιωμένη σε γόνιμο διάλογο» είπε ο Αντώνης Μαρκούλης.

Κίνδυνοι από τον ιό. Πώς θα αντιμετωπισθούν;

Ποια ενημέρωση έχει ο Δήμος για τον ιό και ποια θα είναι η αντιμετώπισή του ρώτησε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, για να του απαντήσει η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα πως η ενημέρωση που έχει ο Δήμος και οι υποδείξεις είναι κατευθείαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τραγικές ελλείψεις σε ΚΑΠΑ και Αθλητισμό – Δαπάνες για λειτουργία της Φιλαρμονικής

Πέρα από την αναφορά του στο Νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, που ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση, ο Γιώργος Μελιόπουλος χαρακτήρισε τραγικές τις ελλείψεις στο ΚΑΠΑ και ιδιαίτερα στον Αθλητισμό, μοιράζοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις αλλά και στη Δημοτική Αρχή. «Ρωτάμε πώς σκοπεύετε να διεκδικήσετε προσλήψεις» είπε, θίγοντας ταυτόχρονα και το θέμα του εξοπλισμού της Μπάντας του Δήμου με συντήρηση οργάνων και στολών, ώστε να μην αναγκάζονται τα μέλη της να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους.

Για την υποστελέχωση του ΚΑΠΑ ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος απάντησε πως έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες προς το Υπουργείο, όσο για την Μπάντα  ο Θεόφιλος Κορωνάς απάντησε πως υπάρχει προγραμματισμός 5.000 ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της.

Θεραπευτικό πρόγραμμα του Δήμου θα εφαρμοστεί για δράστες ενδοοικογενειακής βίας

Μετά από τέσσερις μεγάλους δήμους ο Δήμος Βέροιας έρχεται να εφαρμόσει πρόγραμμα θεραπείας δραστών ενδοοικογενειακής βίας με ψυχολόγους που θα ορίσει, μετά από εισαγγελική άδεια.

Την ανακοίνωση έκανε στη συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Στάθης Κελεσίδης.

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή το ….Τείχος του Βερολίνου!!

Έκπληξη αλλά και έκρηξη προκάλεσε η στάση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Παλουκίδη, ο οποίος ζήτησε από τη Λαϊκή Συσπείρωση να εξηγήσει πώς δικαιολογεί κείμενο της ΚΝΕ σχετικό με αναλήθειες που αφορούν στο Τείχος του Βερολίνου.

Η αντίδραση στην εμφανή ειρωνεία της ερώτησης προκάλεσε την οργή του Γιάννη Τσανακτσίδη που χαρακτήρισε ανιστόρητο τον Κώστα Παλουκίδη από τη μια κι από την άλλη, όταν εκείνος δήλωσε περήφανος για την οικονομική πολιτική της ΝΔ, να αναγκάσει τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΛΑΣ να του απαντήσει οργισμένα «Είναι ή δεν είναι το 94% των φόρων χρήματα των λαϊκών στρωμάτων; Για ποια πολιτική μιλάμε;»

Βέβαια η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και αργότερα με τον Γιώργο Μελιόπουλο να χαρακτηρίζει τον Κώστα Παλουκίδη «Τζήμερο» του ΔΣ και τον Λεωνίδα Ακριβόπουλο να λειτουργεί πυροσβεστικά λέγοντας «πρέπει να σεβόμαστε την ιδεολογία των άλλων».

Μελλοντικές δράσεις της ΚΕΠΑ

Στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης η ΚΕΠΑ  Δήμου Βέροιας θα συμμετέχει,  ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Θεόφιλος Κορωνάς, με έκθεση στο Χώρο Τεχνών, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση Φορέων Πολιτισμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης κλείστηκε συνεργασία με την Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ και συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο με εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες, όπως είπε,  στην οποία θα τιμηθούν και συγγενείς του.

Τα αδέσποτα εξακολουθούν να προβληματίζουν

Τον προβληματισμό της για τα αδέσποτα εξέφρασε η Δήμητρα Ράλλη, αφού, όπως είπε, έγινε μάρτυρας επίθεσης σκύλων.

«Χρειάζεται καμπάνια για την υιοθεσία, αλλά δεν συμφωνούμε με την ευθανασία. Τι κάνει ο Δήμος για τα ζώα; Η συμπεριφορά μας απέναντί τους είναι δείγμα πολιτισμού» είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας συγκεκριμένη δράση.

Ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης απάντησε πως εφαρμόζεται κατά γράμμα ο Νόμος και μια επίσκεψη στο Κυνοκομείο θα ήταν απαραίτητη με τον Δήμαρχο να συμπληρώνει πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών.

Μετακίνηση οικογενειών ρομά του Εργοχωρίου

Την μετακίνηση από το Εργοχώρι  8-10 οικογενειών Ρομά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση και ψηφοφορία.

Το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό, θα αφορά στη εγκατάστασή τους στον ιστό της πόλης, με πληρωμένα τα έξοδα ενοικίου, της ΔΕΗ και του νερού για τρία χρόνια.

Η συζήτηση, με ελάχιστες επιφυλάξεις, συνέτεινε στην απόφαση που, όπως ειπώθηκε, οδηγεί την περιοχή σε αποσυμφόρηση και απογκετοποίηση.

Αγορά επιπλέον μετοχών της Αμάλθειας από τον Δήμο

Αποφασίστηκε μετά από συζήτηση η αγορά άλλων 24% μετοχών της Αμάλθειας, που, μαζί με το ήδη υπάρχον ποσοστό του 25%, κάνει τη συμμετοχή του Δήμου ισχυρότερη.

Την επιφύλαξή του στην αγορά μετοχών κατέθεσε ο Αντώνης Μαρκούλης, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται αργοπορημένα, όπως είπε, και παρόλο το 49% της συμμετοχής δε θα δίνει στον Δήμο την δυνατότητα λήψης αποφάσεων, αφού το 51% θα ανήκει αλλού, με τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Τσαχουρίδη να υποστηρίζει πως σαφώς, παρά την έλλειψη πλειοψηφίας, η θέση του Δήμου μ’ αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται.

far

Φωτογραφίες:  faretra. info

       

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 28545 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια