Σύσκεψη - ενημέρωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας για ειδοποιήσεις της εφορίας με τεράστια πρόστιμα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τετάρτη 5 Φλεβάρη, 6:00μμ σύσκεψη – ενημέρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Αυτή την περίοδο έρχονται ειδοποιήσεις από την εφορία για ποσά που οφείλονται με τεράστια πρόστιμα:

  1. Σε συνταξιούχους που πήραν αναδρομικά από το ΙΚΑ (ασφαλιστικά ταμεία), ποσά που αφορούσαν κύρια ή επικουρική σύνταξη.

  2. Σε απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς που ήταν ενταγμένοι στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση και επέστρεψαν συντάξιμα ποσά στον ΟΑΕΔ.

Αυτά που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι είναι τα εξής:

  1. Να ζητήσουν με αίτηση από το ΙΚΑ αναλυτική βεβαίωση που να φαίνονται τα αναλυτικά ακριβή ποσά που πήραν για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους.

  2. Όσοι ήταν ενταγμένοι στο καθεστώς της ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης να ζητήσουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ που να φαίνονται αναλυτικά τι ποσά εισέπραξαν στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους και το ποσό που επέστρεψαν στο ΟΑΕΔ.

  3. Να απευθυνθούν στους λογιστές τους, να κάνουν άμεσα ένσταση, να ενημερωθούν για να εξακριβωθεί πώς δηλώθηκαν αυτά τα ποσά – αν δηλώθηκαν, γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο (2011-12-13) στις βεβαιώσεις του ΙΚΑ καταβολής αναδρομικών δεν αναγράφονταν αναλυτικά σε ποιες χρονιές αντιστοιχούσαν. Παράλληλα δεν υπήρχε η δυνατότητα τότε στο σύστημα κατάθεσης φορολογικής δήλωσης να αναφερθούν ποσά που αντιστοιχούσαν σε προηγούμενα χρόνια.

Το Σωματείο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, έχουν ήδη ξεκινήσει και δρομολογήσει μια σειρά παραστάσεις και συναντήσεις .

 Διεκδικούμε:

  1. Να δοθεί παράταση χρόνου γιατί καταρχήν μέχρι τις 28/2/2020 αντικειμενικά δεν θα προλάβουν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους λόγω της καθυστέρησης βεβαιώσεων από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ και δεύτερον πολλοί συνταξιούχοι ακόμα δεν το γνωρίζουν.

  2. Να παραγραφούν με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία τα χρεωστικά ποσά, τα οποία αφορούν σε συντάξεις που καταβλήθηκαν πριν την 5ετία από το έτος 2019.

  3. Να δοθεί η δυνατότητα τροποποιητικών δηλώσεων, ώστε τα αναδρομικά από συντάξεις που συγκεντρώνονται σε μια χρονιά να μοιραστούν στα χρόνια που αφορούσαν. Έτσι η φορολογική επιβάρυνση θα είναι πραγματική για κάθε έτος που επιβλήθηκε.

  4. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν – αν προκύψουν να είναι απαλλαγμένες από πρόστιμα, προσαυξήσεις ή όποια άλλη πρόσθετη επιβάρυνση και να δοθεί η δυνατότητα καταβολής μέσα από ρύθμιση εύλογων μηνιαίων  δόσεων.

30/1/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44940 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια