Κοινωνία Παιδεία

ΚΚΕ: Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πιστοποίησης των μεταπτυχιακών τίτλων των εκπαιδευτικών

Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πιστοποίησης των μεταπτυχιακών τίτλων των εκπαιδευτικών ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα και Μανώλης Συντυχάκης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Αυτό το διάστημα και μέχρι τις 3 του Φλεβάρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά για τον μόνιμο διορισμό τους στην Εκπαίδευση. Ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που, ενώ ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο εξωτερικό, δαπανώντας μάλιστα -από το υστέρημά τους οι περισσότεροι- χιλιάδες ευρώ, δεν έχουν παραλάβει την πιστοποίηση των μεταπτυχιακών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ, επειδή δεν έχει πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους καταθέσουν ως δικαιολογητικά διορισμού στον ΑΣΕΠ και να στερούνται των αντιστοίχων μορίων στους διαγωνισμούς – προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 -ΦΕΚ 45/24-12-2019/τ. ΑΣΕΠ) για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων Εκπαίδευσης. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, επειδή οι πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών “κλειδώνουν” για το επόμενα 3 χρόνια και έτσι τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα είναι καθοριστικά για την εργασία και τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον νόμο 3328/2005 η διαδικασία αναγνώρισης ενός τίτλου της αλλοδαπής πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 3 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και να έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι επιμέρους ενέργειες ελέγχου τους. Οι συγκεκριμένοι τίτλοι έχουν αποκτηθεί πριν από πολλούς μήνες και έχουν έγκαιρα κατατεθεί με όλα τα υποδειχθέντα δικαιολογητικά προς πιστοποίηση. Ήδη οι περισσότεροι από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς έχουν προβεί σε διαμαρτυρία και έχουν κάνει αιτήσεις επίσπευσης των διαδικασιών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση και ο πρώην αρμόδιος φορέας (ΔΟΑΤΑΠ) τους εμπαίζουν κυριολεκτικά, καθυστερώντας χωρίς ουσιαστικό λόγο τις διαδικασίες αναγνώρισης.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Ποια μέτρα θα παρθούν, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πιστοποίησης των μεταπτυχιακών τίτλων των εκπαιδευτικών και να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 3/2.

  • Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει, ώστε να μην χάσουν οι εκπαιδευτικοί τη δυνατότητα κατάθεσης των μεταπτυχιακών τους τίτλων στον ΑΣΕΠ εκπρόθεσμα, ως δικαιολογητικά διορισμού, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των μεταπτυχιακών τίτλων μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (3/2)».

902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων