Βέροια Εργασία Τοπικά

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας για την αθέτηση συμφωνίας για την επαναλειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης στο Πλατύ

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Βέροιας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στα γραφεία του Ε.Κ.Βέροιας, έπειτα από εισήγηση του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Φυλακτάκη Νικολάου, συζητήθηκε εκ νέου το θέμα που αφορά την  επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ειδικότερα το εργοστάσιο Πλατέως. Με ομόφωνη απόφαση της, καταγγέλλουμε την απόφαση του επενδυτή που ενώ συμφώνησε με την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ, της αθέτησε τη συμφωνία, και έχει εγκατασταθεί στο εργοστάσιο χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ε.Κ.Βέροιας μαζί με το Σωματείο Έκτακτων Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων του Εργοστασίου Ζάχαρης στο Πλατύ, είχε επισημάνει τον φόβο διακοπής των εργασιών του εργοστασίου και είχαμε εδώ και αρκετό καιρό καλέσει πολιτικούς  και κοινωνικούς φορείς να αφυπνιστούν. Μάλιστα καλέσαμε και το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίαζε στη Βέροια να ασχοληθεί με το μέγα πρόβλημα του εργοστασίου, αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε, με αποτέλεσμα σήμερα να χάνονται θέσεις εργασίας καθώς και μια αγροτική καλλιέργεια να φτάνει στο τέλος της.

Για το Δ.Σ. του Ε.Κ.Βέροιας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας