Βέροια Σχόλια

Επιστολή αναγνώστη: “Από το σκοτάδι στο φως”. Μια όμορφη εκδήλωση που χάθηκε στο κρύο

Από αναγνώστη μας πήραμε την επιστολή που ακολουθεί σχετικά με τη χθεσινή εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο Χώρο Τεχνών.
———–
Θα ήθελα μέσα από τη σελίδα σας να συγχαρώ τους συντελεστές της μουσικο-χορευτικής παράστασης του Μουσικού Σχολείου Βεροίας “Από το σκοτάδι στο φως” που παρουσιάστηκε στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας για δεύτερη φορά χτες (για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων το καλοκαίρι που μας πέρασε).

Τα παιδιά αλλά και οι καθηγητές τους έβαλαν και πάλι τα δυνατά τους να παρουσιάσουν κάτι πρωτότυπο και έξω από τα συνηθισμένα. Είδαμε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο που θύμιζε σε έμπνευση (και τηρουμένων των αναλογιών), παραστάσεις μεγάλων και έμπειρων θιάσων.

Όμως την ομορφιά του έργου δεν άφησε τους θεατές να την απολαύσουν, το έντονο ψύχος, που είχε μετατρέψει την αίθουσα σε ψυγείο.
Κανένας υπεύθυνος του Χώρου Τεχνών δε σκέφτηκε να βάλει τη θέρμανση έστω μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, για να μην τουρτουρίζουν από το κρύο θεατές και συντελεστές.

Και μην ακούσω δικαιολογίες γνωστού τύπου για τις πολιτικές αρχές (είμαστε πάντα δίπλα στο Μουσικό Σχολείο, στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του κλπ).
Μερικά πράγματα, δε δηλώνονται: αποδεικνύονται.

Νομίζω ότι και η -επιβεβλημένη- συγγνώμη δε θα διόρθωνε τα πράγματα.
“Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο” έλεγε ο παππούς μου.

Μεγάλη η ασέβεια των υπευθύνων στους συντελεστές που έπαιζαν στο κρύο για αρκετές ώρες πριν την παράσταση, αλλά και στους θεατές που παρακολούθησαν τυλιγμένοι στα παλτό τους.

Θλίψη……

Λάζαρος Μαντρατζής
Δικηγόρος

Σημείωση Φαρέτρας: Για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας