Υγεία

Μπαίνουν οι ιδιώτες στα νοσοκομεία – Κικίλιας: “Δημόσια δωρεάν αλλά όχι απαραίτητα κρατική υγεία”

Με «διθυράμβους», αν και η είδηση μοιάζει περισσότερο σαν κάτι με εξόδιο ακολουθία για την δημόσια δωρεάν Υγεία, ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αμακοίνωσε την πιλοτική εφαρμογή της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε τρία νοσοκομεία. «Το 2020 είναι η χρονιά των νοσοκομείων και των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» υποστήριξε και τόνισε: «Θα αποδείξουμε εντός τους έτους ότι πράγματι μπορούμε να πάμε μπροστά σαν χώρα και στα δημόσια νοσοκομεία. Με το πρόγραμμα το οποίο θα κάνουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο στην Αττική, σε ένα μικρό νοσοκομείο στην Αττική και σε ένα στην Περιφέρεια, θα δει ο κόσμος πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα».

«Μιλάμε για δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά όχι απαραίτητα κρατική», ανέφερε και εξήγησε τι σημαίνει αυτό: «Σημαίνει ότι εάν αυτή τη στιγμή σε ένα νοσοκομείο ο μαγνητικός ή ο αξονικός τομογράφος είναι 30 χρόνων και το κράτος κρίνει ασύμφορη τη συντήρησή του, να μπορούμε κατά χρήση και περίπτωση με ΣΔΙΤ, με leasing να πάρουμε μηχανήματα από τους ιδιώτες. Να τα λειτουργούν οι ιδιώτες, να μη χαλάει η λυχνία, να είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση, να μη χαλάει επί τούτου και να πηγαίνουν οι πολίτες στο ιδιωτικό διαγνωστικό έξω και κάνουν τις μαγνητικές ή τις αξονικές και να μην περιμένει ο πολίτης 1,5 και 2 και 2,5 μήνες να κάνει τις εξετάσεις του»

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τις υπηρεσίες αυτές και αύριο με τα ΣΔΙΤ θα πληρώνει τις υπηρεσίες αυτές και έκανε σαφές ότι «τίποτα δεν θα επωμίζεται ο πολίτης. Απλά, ο πολίτης δεν θα ταλαιπωρείται, δεν θα καθυστερεί, θα έχει ποιοτικές εξετάσεις και θα μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες και το αγαθό της υγείας».

topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων