Life

«Άλλη μια πετυχημένη δράση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας» γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης

Η πρόεδρος, μέλη του ΔΣ. και φίλοι στην είσοδο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Αλέξανδρος Τρομπούκης

Άλλη μια πετυχημένη δράση του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου 2019, αυτή  τη φορά στη Αθήνα, με σκοπό την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συμμετείχαν το Δ.Σ με μέλη φίλες και φίλους του Λυκείου .

Τη πρώτη βραδιά  οι εκδρομείς παρακολούθησαν την μοναδική παράσταση όπερας ‘’Δον Κάρλο’’ του Βέρντι που έλαβε χώρα στον υπέροχο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ίδρυμα  ”Σταύρος Νιάρχος”. Όπερα υψηλών προδιαγραφών και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις όλων των εισιτηρίων όλων των παραστάσεων! Ο πολυχώρος του Ιδρύματος είναι πολύ αξιόλογος και προσελκύει καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο ‘’Μπενάκη΄΄  όπου εκτίθενται έργα Ελληνικού πολιτισμού και παράδοσης και στη συνέχεια περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας (οδός Ηρώδου του Αττικού, Ζάππειο, εθνικός κήπος, Μοναστηράκι, οδός Ερμού, πλατεία Συντάγματος). Η μέρα έκλεισε με παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.

Την Τρίτη μέρα το πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο  Μουσείο Γουλανδρή φυσικής ιστορίας, με υπέροχα εκθέματα από το  1975 που λειτουργεί  και μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο περίπατος και ο καφές στην Κηφισιά στη συνέχεια ήταν η τελευταία ωραία ανάμνηση  του τριημέρου. Στο δρόμο της επιστροφής οι εκδρομείς δεν παρέλειψαν να περάσουν από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου το 480 π.Χ. έγινε η μάχη των Θερμοπυλών που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία. Κυρίως όμως από ηθική άποψη είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα. Η μάχη έδειξε τα πλεονεκτήματα της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Σπαρτιατών, του καλύτερου εξοπλισμού και της έξυπνης χρήσης της διαμόρφωσης του εδάφους.

banner-article

Ροη ειδήσεων