Βέροια

To “Βαλς των Χριστουγέννων” στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας


Βασισμένη σε μια ιδέα της ΚΕΠΑ, την οποία υποστήριξε θερμά το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και ο Πρόεδρός του Φώτης Καραβασίλης συνδιοργανώθηκε η χθεσινή βραδιά, με τίτλο «το Βαλς των Χριστουγέννων».

Το ιδιαίτερο της εκδήλωσης αυτής αποτελεί ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε. Το Δικαστικό Μέγαρο. Αν όχι το πιο όμορφο και σύγχρονο δημόσιο κτίριο συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην Ελλάδα. Ο χώρος του Δικαστικού Μεγάρου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τέτοιο σκοπό, διαφορετικό από αυτόν που επιτελεί, μακριά από το άγχος και την καθημερινή πίεση εντός των δικαστικών εδράνων.

Την εκδήλωση αρχικά χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτης Καραβασίλης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς και η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου.

Την σκυτάλη παρέλαβαν οι Transcription Ensemble. Δεν χρειάστηκαν πολλά… Μόνο ιδιαίτερη διακόσμηση με φωτάκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και τρία μουσικά όργανα, πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο, προκειμένου το κοινό να μεταφερθεί σε κλίμα γιορτινό, σε προορισμούς μακρινούς σε όλη την Ευρώπη μέχρι και την Αργεντινή.

Οι  Transcription Ensemble (Γιώργος Κανδυλίδης – βιολί, Χρήστος Γρίμπας – βιολοντσέλο και Νίκος Ζαφρανάς – πιάνο) έπαιξαν γνωστά κλασικά αριστουργήματα μεταξύ των οποίων τις «Τέσσερις Εποχές» του Astor Piazzola σε διασκευή του Jose Bragato και το βαλς των λουλουδιών από το μπαλέτο «ο Καρυοθραύστης» του Piotr Ilitch Tchaikovsky σε μεταγραφή του G.Borsch. Απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας. Έκλεισαν τη μουσική συναυλία, με τον πιο όμορφο τρόπο, με τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές με διάφορα εδέσματα και κρασί.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως μέρος των εσόδων θα δοθεί για τη δημιουργία ιατρείου στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.

Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθούν κι άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς σύντομα.

Μιρέλα Ορταντζόγλου

Δικηγόρος

banner-article

Ροη ειδήσεων