Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Ενθουσίασε η Σόνια Θεοδωρίδου στη Βέροια με τις “Φωνές Χριστουγέννων”

Δήμητρα Σμυρνή

Η Σόνια Θεοδωρίδου έδωσε με τη φωνή της και με τις χορωδίες που τη συνόδεψαν στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της όλο το γιορτινό χρώμα και το άρωμα των ημερών.

Στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, όχι με την αναμενόμενη προσέλευση κόσμου για μια διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα όπως αυτή – που τιμά τη Βέροια, την πατρίδα της με την παρουσία της- η συναυλία κέρδισε ανεπιφύλαχτα τις εντυπώσεις.

Με την  εξαιρετική Ορχήστρα MOBILE, που μαέστρος είναι ο γνωστός σε όλους Θόδωρος Ορφανίδης, ιδιαίτερα επικοινωνιακός σήμερα με το κοινό, η Σόνια τραγούδησε τραγούδια του κόσμου, που φέρνουν τους λαούς κοντά, με το νήμα της αγάπης να ενώνει μέσα από το μήνυμα της Γέννησης.

Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα – που ο χρόνος δεν μπορεί να τα φθείρει, γιατί είναι δεμένα με τις παιδικές αναμνήσεις όλων μας – γέμισαν το χώρο με τη φωνή της Σόνιας, που τα έντυσε με τις δικές της φωνητικές αποχρώσεις, δίνοντάς τους άλλη στιλπνότητα.

Τη συνόδεψαν επάξια, δίνοντας το δικό τους χρώμα και μια ευρύτερη διάσταση στο όλο δρώμενο, η Σχολική Χορωδία Βεροίας με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου, και η Χορωδία του Ωδείου Φίλιππος με διδασκαλία της Νεφέλης Μπραβάκη.

Η Άγια Νύχτα, το έλατο, ο μικρός τυμπανιστής, τα τρίγωνα κάλαντα, μπορεί να ήταν τα αναμενόμενα που είχαν και τη συμμετοχή του κοινού που τα τραγουδούσε κι αυτό, την παράσταση όμως έκλεψαν τα τραγούδια του κόσμου, σε άλλες γλώσσες, που αποδόθηκαν από τη σοπράνο μοναδικά.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους ένα αφρικάνικο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, που με το ρυθμό του σήκωσε όρθιο τον κόσμο να  χειροκροτεί, και συγκινητικό φινάλε το 2ο βαλς  του Σοστακόβιτς, που έκανε τον κόσμο να χορεύει βαλς αυθόρμητα στην αίθουσα του ΣΤΑΡ, με πρώτη τη Σόνια που κατέβηκε από τη σκηνή, για να χορέψει μαζί του.

Μια εκδήλωση με χρώμα και ποιότητα!

Φωτογραφίες: faretra.info     

banner-article

Ροη ειδήσεων