Βέροια

Η Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας στο Συνέδριο του Οργανισμού “Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

(The Heritage Management OrganizationHERMA.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα στις 6 και 7 Δεκέμβρη 2019 σε συνεργασία με την «Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» και συμμετείχαν περισσότερες από 30 Ομάδες Πολιτών από όλη την Ελλάδα.

Θέμα του συνεδρίου: «Οι Κοινότητες στο Προσκήνιο: Η εμπειρία της ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Fostering Communities.

Κοινότητες και γειτονιές , αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων δημόσιων φορέων είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες σε θέματα ενεργοποίησης κοινωνικών ομάδων.

Συστηθήκαμε,  παρακολουθήσαμε βιωματικά εργαστήρια, εκθέσαμε και συζητήσαμε σε στρογγυλή τράπεζα τα προβλήματα και τους προβληματισμούς μας  και  καταλήξαμε σε πρακτικές και μεθοδολογίες που θα μας βοηθήσουν στο έργο μας.

Ως Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας ευχαριστούμε θερμά τον Οργανισμό «Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (The Heritage Management OrganizationHERMA για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας  και, ιδιαιτέρως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σύλλογος και γειτονιά, στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε την ουσιαστική φυσιογνωμία και την πολιτιστική παρακαταθήκη της διατηρητέας περιοχής της Κυριώτισσας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας