Βέροια Εκκλησια

“Ιωβηλαίον Εργογραφίας” Μητροπολίτη Παντελεήμονα

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου το απόγευμα στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας στο πλαίσιο του εορτασμού του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια) Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Ιωβηλαίον Εργογραφίας».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα βιβλία που συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων κατά τα 50 έτη Ιερατικής και Αρχιερατικής του διακονίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των βιβλίων: α) από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δημήτριο Μπακλαγή, ο οποίος παρουσίασε και την εκδήλωση, β) από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βεροίας και Δρ. Θεολογίας Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανό Μακρή, γ) από τον Διευθυντή της Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Ημαθίας κ. Διονύσιο Διαμαντόπουλο και δ) από τον θεολόγο – εκπαιδευτικό κ. Παύλο Σαββίδη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία βυζαντινής μουσικής από τον Μουσικολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Καβαρνό με την συνοδεία Βυζαντινού Χορού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό τη διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Ζερδαλή.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, επέδωσε το χρυσό μετάλλιο του αργυρού Ιωβηλαίου των «Παυλείων» στον Μουσικολογιώτατο Αρχιμ. Νικόδημο Καβαρνό καθώς και το αναμνηστικό των 25ων Παυλείων στους ομιλητές, στον χοράρχη και στους ισοκράτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες καθώς και οι υπεύθυνοι και τα μέλη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας