Βέροια Ρεπορτάζ

Θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ανάμεσα στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν απόψε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας ήταν και τα παρακάτω:

Καθυστερήσεις στα χρηματοδοτούμενα έργα

Θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα χρηματοδοτούμενα έργα των δήμων μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου πως τα λεφτά δεν υπάρχουν πια στο «Φιλόδημο» και πρέπει να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους η  εξεύρεσή τους, δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Κώστας  Βοργιαζίδης, φέρνοντας τα δυσάρεστα νέα από την ΚΕΔΕ.

Ποιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν;

Καθυστέρηση στον προγραμματισμό εκδηλώσεων και στολισμού επεσήμανε ο Παύλος Παυλίδης, για να του απαντήσει ο Δήμαρχος πως όταν προγραμματιζόταν οι περυσινές εκδηλώσεις η Δημοτική Αρχή δεχόταν επίθεση. «Τι επιτέλους θέλετε κ. Παυλίδη» ρώτησε ο Δήμαρχος, για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς πως οι εκδηλώσεις ήδη προγραμματίζονται και σύντομα θα ανακοινωθούν.

Βασικές ελλείψεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου Βέροιας

Την έλλειψη χειρουργού και αγγειοχειρουργού στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Βέροιας κατήγγειλε ο Αντώνης Μαρκούλης, επισημαίνοντας πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπεται όσοι διορίζονται εδώ να αποσπώνται.

Πολλά προβλήματα ύδρευσης σε χωριά

Τα αλλεπάλληλα προβλήματα ύδρευσης που παρουσιάζουν χωριά του Δήμου ανέφερε ο Γιώργος Μελιόπουλος τονίζοντας πως ο Δήμος αντιμετωπίζει το νερό ως εμπορικό αγαθό αδιαφορώντας, ενώ το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί. «Είναι διατεθειμένη η Διοίκηση να προσφέρει νερό στους πολίτες χωρίς προβλήματα;» ρώτησε.

Ημερίδα για τη βία

Την οργάνωση Ημερίδας για τη βία, στις 11 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, προσθέτοντας πως κλιμάκιο ψυχολόγων θα επισκέπτεται και τα σχολεία. «Είμαστε επί ποδός» είπε η Αντιδήμαρχος.

Υπάρχουν μετρήσεις για την ακτινοβολία κεραιών;

Την ανησυχία του για την ακτινοβολία κεραιών στην πόλη εξέφρασε ο Γιώργος Μιχαηλίδης ρωτώντας κατά πόσον αυτό έχει ελεγχθεί και επίσης πόσες κεραίες κρύβονται πίσω από καμινάδες εν αγνοία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως έχει ελεγχθεί μόνο η ακτινοβολία της κεραίας του ΟΤΕ και πως δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν κεραίες σε καμινάδες.

Υπάρχει ενημέρωση για το φυσικό αέριο;

Ενημερώθηκε ο Δήμος για τη διανομή του φυσικού αερίου ρώτησε ο  Κυριάκος Θεοδωρίδης, για να πάρει τη μοναδική πληροφορία πως μέχρι στιγμής πάρθηκε απόφαση να παραχωρηθεί χώρος για το φυσικό αέριο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και τα προβλήματά του

Προβλήματα που έχουν σχέση με τη επισκεψιμότητα του Βήματος του Αποστόλου Παύλου ανέφερε η Δήμητρα Ράλλη, εντοπίζοντας την έλλειψη τουαλέτας για τους τουρίστες, πάρκινγκ, αλλά και κάποιου περίπτερου με ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης απάντησε πως το θέμα της τουαλέτας θα λυθεί σύντομα, το πάρκινγκ δεν πρέπει να γίνει για να μην φεύγουν αμέσως οι τουρίστες, όσο για το έντυπο υλικό θα δίνεται στο μέλλον στους τουρίστες από το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο ο Δήμος ελπίζει πως θα κερδίσει.

Σε ποια φάση βρίσκεται η μετεγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης;

Ήταν το ερώτημα του Γιάννη Τσαναξίδη, ερώτημα το οποίο ξανατέθηκε παλιότερα -μιας και το πολύτιμο υλικό του Μουσείου κινδυνεύει-  χωρίς όμως να απαντηθεί.

Η κλιματική αλλαγή μάς απειλεί

Δήλωσε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, ορμώμενος από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές και ζητώντας από το Δήμο, αφού δεν διατίθενται άλλα κονδύλια, να αντιμετωπίσει πιθανούς κινδύνους με δικά του προγράμματα.

Πρόληψη νοσημάτων – Προαγωγή Υγείας

Την εμπειρία του από τη συμμετοχή του  στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος, επισημαίνοντας πως η Βέροια έχει ήδη φορέα  προστασίας και προαγωγής Υγείας, το ΚΕΠ, με πολλαπλές δράσεις, προσθέτοντας πως πρέπει ν’ αγκαλιάσουμε νέα προγράμματα και  δράσεις για μια καλύτερη υγιή ζωή.

Τα σχολεία είναι η προτεραιότητά μας

Δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, επισημαίνοντας πως επισκέφτηκε τα περισσότερα σχολεία και πως ήδη τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν. «Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και το αντιμετωπίζουμε, όπως απαιτείται» είπε.

Η αθώωση του Παύλου Παυλίδη και οι αναμενόμενοι κραδασμοί

Ενώ ο Παύλος Παυλίδης αναφέρθηκε στο γεγονός της δίκης και της αθώωσής του ελάχιστα και με πολύ χαμηλούς τόνους, ο Στέργιος Διαμάντης επανέφερε το θέμα ζητώντας να μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, για να αποδείξει με τον δικό του τρόπο πώς αυτός αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με τον Παύλο Παυλίδη.

Ο Παύλος Παυλίδης απάντησε «Όταν ομόφωνα ένα δικαστήριο αποφασίζει δεν χρειάζεται συνέχεια. Όταν όμως προσβάλλεται η ηθική μου και η οικογενειακή τιμή, τότε θα πάω στα δικαστήρια.»

Αναβάθμιση της πνευματικής ζωής στο Μακροχώρι με τη Βιβλιοθήκη

Για την αναβάθμιση της πνευματικής ζωής στο Μακροχώρι, ιδιαίτερα των νέων, μίλησε ο Θεόφιλος Κορωνάς, καθώς υπογράφηκε σύμβαση ανάμεσα στην ΚΕΠΑ και την ΑΝΙΜΑ για τη Βιβλιοθήκη του χωριού.

Τα δημοτικά τέλη δεν αυξάνονται

Την μη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, αν και υπήρξαν προτάσεις για μείωσή τους και από τη Λαϊκή Συσπείρωση και από την παράταξη Μαρκούλη, μετά μάλιστα από την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων μέσα στην κρίση.

Η Γεωργία Μπατσαρά ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι ευπαθείς ομάδες διαφορετικά,  με αποτέλεσμα όμως να αποφασιστεί τα τέλη να παραμείνουν τα ίδια, με εξαίρεση τη μείωση των τελών μόνο στη λαϊκή αγορά των Ριζωμάτων, όπου επικρατούν ειδικές συνθήκες.

far

Φωτογραφίες:faretra. info

banner-article

Ροη ειδήσεων