ΑΣΕ - ΠΑΜΕ: Εκλογές για νέο ΔΣ στην ΕΛΜΕ Ημαθίας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Γνωρίζεις την κατάσταση και τα προβλήματα. Πολλά μπορούν να εξαρτηθούν από σένα. Αξιοποίησε και τις αρχαιρεσίες του σωματείου για να γίνει ένα βήμα να αλλάξουν τα πράγματα.

Σαν Α.Σ.Ε-ΠΑΜΕ αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο το οποίο:

 • Να είναι κοντά σε κάθε συνάδελφο μπροστά στον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Όλοι οι συνάδελφοι να το νιώθουν δικό τους.

 • Να παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και να μη γίνεται εργαλείο για την εκάστοτε κυβερνητική εναλλαγή.

 • Να είναι χειραφετημένο από το κράτος και τους μηχανισμούς του, να μην υποτάσσει τις αγωνιστικές του διεκδικήσεις, στο υπάρχον αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και στις «υπηρεσιακές ανάγκες» που προκύπτουν από αυτό.

 • Να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για τα οξυμμένα προβλήματα που βιώνουμε τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

 • Να συντονίζεται και να αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, αναδεικνύοντας ότι η Παιδεία είναι ζήτημα όλου του λαού και δεν αφορά μόνο τον κλάδο.

 • Να στέκεται απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, αποκαλύπτοντας το χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων, αντιπαλεύοντας τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

Η «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται και η νέα κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δε χρειάστηκε να πρωτοπορήσει.

Επιταχύνει την υλοποίηση κεντρικών αναδιαρθρώσεων.

Εφαρμόζει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο που μετατρέπει το σχολείο σε φροντιστήριο, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς, αποκόπτει τους μαθητές από βασικά αντικείμενα της Γενικής Παιδείας και σχεδιάζει την ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής με το εθνικό απολυτήριο, εξετάσεις σε κάθε τάξη του λυκείου με επαναφορά της τράπεζας θεμάτων.

Συνεχίζει την πολιτική της αδιοριστίας, καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα από πολλές φάσεις με αναπληρωτές, παραπέμποντας το ζήτημα των διορισμών στην γενική αγωγή για το 2021 και αριθμό πολύ μικρότερο από τις ανάγκες.

Ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης προχωρώντας το επόμενο χρονικό διάστημα την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση! Συνεχίζει, με απλά λόγια, στις βασικές κατευθύνσεις την αντιεκπαιδευτική πολιτικής που έχει συνομολογήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Απευθυνόμαστε στους χιλιάδες αναπληρωτές.

Έχουμε πλέον πλούσια πείρα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Γαβρόγλου που πετάει στα σκουπίδια την προϋπηρεσία,  στηρίζοντας το ακριβοπληρωμένο κυνήγι «τίτλων».

Οι δυνάμεις της ΑΣΕ πανελλαδικά, μπήκαν μπροστά μέσα στα σωματεία, συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα, πρωτοστάτησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Είναι η δύναμη εκείνη που από την πρώτη στιγμή βάζει το αίτημα-σύνθημα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, διαφυλάττοντας έτσι την ενότητα, κόντρα στις συντεχνιακές λογικές διάφορων ομάδων που διασπούν το κίνημα και καλλιεργούν ατομικιστικές λογικές.

Στον αγώνα αυτό τροχοπέδη ήταν η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Η πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στην Ομοσπονδία (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) συνεχίζει αταλάντευτη, παρά  την κυβερνητική αλλαγή. Τάσσεται με την πολιτική των κυβερνήσεων, δεν παίρνει κανένα μέτρο οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αφού επί της ουσίας συμφωνεί με αυτήν.  Έχουν αποδείξει πως ούτε θέλουν, ούτε μπορούν.

Μονόδρομος είναι η οργάνωση της πάλης από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, ο συντονισμός της δράσης τους, η διαμόρφωση συσχετισμών σε αυτά που να δίνουν τη δυνατότητα να παίξουν τον πραγματικό τους ρόλο.

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα. Με το ΠΑΜΕ του αγώνα, της μόρφωσης και της δουλειάς μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, μπορούμε να σηκωθούμε ένα μπόι ψηλότερα…να δούμε τον ορίζοντα που βρίσκεται έξω από τη μιζέρια της σημερινής κοινωνίας.

«Το μεγαλύτερος θάρρος, το πιο υπολογίσιμο, είναι αυτό

 που διαθέτει ο ανώνυμος άνθρωπος».

                                     Οδυσσέας Ελύτης

 

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

 1. Αβραμίδης Νίκος  Λύκειο Μελίκης

 1. Βαλαβάνης Βασίλης  Μουσικό Σχολείο Βέροιας

 1. Γαλουζής Μιχαήλ   6ο Γυμνάσιο Βέροιας

 1. Κουμεντάκου Ανδριάνα Γ/σια Καβασίλων-Πλατύ- Τρίκαλα

   

 2. Παπαθανασίου Κων/νος Γυμνάσιο Καβασίλων

 1. Παρχαρίδης Κώστας ΕΠΑΛ Βέροιας

 1. Πασχαλίδου Στέλλα ΕΠΑΛ Βέροιας

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30711 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια