Εκδηλώσεις Κοινωνία

ΣΕΑΑΝ Θεσσαλονίκης: 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ, μέρα διεκδίκησης και αγώνα

 

 

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ, μέρα διεκδίκησης και αγώνα, με αιτήματα και στόχους πάλης, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κόντρα στους ποταμούς ψευδαισθησίας, που θα ξεχειλίσουν και θα επιχειρήσουν να μας πνίξουν εκείνη την ημέρα.

Συγκέντρωση 11:00π.μ. στο ΙΚΑ Αριστοτέλους

 Θέλουν να μας ξαναγυρίσουν στην εποχή που σκότωναν τα άλογα αν αρρωστήσουν ή όταν γεράσουν. Ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δίνει τη θέση του στο νόμο-καρμανιόλα ‘’Ασφαλιστικό ‘’, της ΝΔ.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το κεφάλαιο!!

 Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες είναι πρώτα απ’ όλα δική μας υπόθεση η απόκρουση της αντι-ασφαλιστικής λαίλαπας της ΝΔ, που πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώνοντας ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, για να μας στείλουν πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αλήθεια τι σύνταξη θα παίρνει ο ανάπηρος, ο χρονίως πάσχοντας με τον εξατομικευμένο κεφαλαιοποιητικό λογαριασμό(;). Όταν είναι δεδομένο ότι λόγω της αναπηρίας θα έχει μικρότερο εργασιακό βίο. Θέλοντας να μας αφήσουν να ρισκάρουμε την ασφάλιση μας, αφήνοντας την στα ‘’επενδυτικά’’ παιχνίδια των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο.

 Όποιοι λένε ότι τα νέα μέτρα δεν αφορούν τους ανάπηρους, όπως έλεγαν για το νόμο Κατρούγκαλου, συνειδητά εξαπατούν όπως και τότε. Πρώτα απ’ όλα ο ανάπηρος, ο χρονίως πάσχοντας, ο γονιός παιδιού με αναπηρία, «χτυπιέται» περισσότερο από τον καθένα από αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

 Ούτε πελάτες δεν θα μας θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες- όπως άλλωστε κάνουν και τώρα-, και αν μας δέχονται θα καλούμαστε να πληρώνουμε πολύ μεγαλύτερα ασφάλιστρα, όπως ήδη κάνουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες με όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Για εμάς ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι η παροχές υγείας, τα φάρμακα, τα τεχνολογικά βοηθήματα.

 Ετοιμάζουν χειρότερα.

Για να πιαστούν τα προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης, σχεδιάζουν μαζικές περικοπές στην Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, στις θεραπείες, τα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.

 Κουβέντα γι’ αυτά δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε μαζί τα ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο –με 222 ψήφους-, που επέβαλλε περικοπές των δαπανών για την Πρόνοια κατά 50% (900 εκ €). Γι’ αυτό είτε από θέση κυβέρνησης είτε από θέση «αντιπολίτευσης», στήριξαν τα σφαγεία των Κ.Ε.Π.Α, τις περικοπές στις θεραπείες για την Ειδική Αγωγή, τις μειώσεις των δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, το κλείσιμο των Ιδρυμάτων. Το κλείσιμο στο Χαϊδάρι το 2012, του Σκαραμαγκά το 2018, της Γλυφάδας το Σεπτέμβρη του 2019 και έπονται κι άλλα.

Στήριγμά τους σε αυτή την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, οι συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και η πάντα πρόθυμη ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Η μόνη διέξοδος, ο καλά οργανωμένος και προσανατολισμένος αγώνας.

Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού. Με τις οικογένειες μας.

 Αγωνιστικά Διεκδικούμε:

  • Ενιαία Δημόσια και Καθολική κοινωνική ασφάλιση.

  • Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Να μείνει στα χαρτιά η νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της ΝΔ.

  • Καμία σύνταξη κάτω από 600€.

  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και στα 50 αντίστοιχα για τα Β.Α.Ε..

  • Όχι στα σφαγεία των Κ.Ε.Π.Α.

  • Δωρεάν θεραπείες σε όλους τους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες, με βάση τα παραπεμπτικά. Χωρίς πλαφόν, περιορισμούς και αποκλεισμούς.

  • Κάλυψη του κόστους συνολικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντές.

  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το Κράτος με βάση τις ανάγκες.

  • Νέες Δημόσιες Δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, στην πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση. Στη περίθαλψη των βαριά αναπήρων, στην εκπαίδευση και αποκατάσταση των ΑμεΑ.

  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών, εργολαβικών, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή. Καμία απόλυση.

  • Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

  • Προσλήψεις ΟΛΩΝ των ικανών προς εργασία αναπήρων και των γονιών και κηδεμόνων με ευθύνη του Κράτους.

  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όσο κρατά η ανεργία.

    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
    ΚΙ’ ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΙ’ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!!!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας