Βέροια Ρεπορτάζ

Η Έφη Αχτσιόγλου στη Βέροια: “Δεν είναι το κόμμα ο στόχος μας, είναι η κοινωνία”

Με τη φράση «Δεν είναι το κόμμα ο στόχος μας, είναι η κοινωνία» ως πυρήνα της ομιλίας της, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στη Βέροια σ’ ένα πλατύ ακροατήριο οπαδών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Προλογίζοντας ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κωστόπουλος διαπίστωσε στην πυκνότητα του ακροατηρίου τη διάθεση του δημοκρατικού κόσμου να χαράξει μια νέα δυναμική πορεία με στόχο τις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας.

Η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου έδειξε τη χαρά της και την αισιοδοξία της για την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στον δημοκρατικό κόσμο -πράγμα που φάνηκε και στη συγκέντρωση της Βέροιας-  εκφράζοντας το χρέος όσων αντιστάθηκαν μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κάνουν τώρα πιο δυνατό, πριν η σημερινή κυβέρνηση οδηγήσει τον τόπο στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει τους δημοκρατικούς πολίτες, μίλησε για το τελευταίο άνοιγμα που κάνει να δεχτεί στους κόλπους του χιλιάδες νέα μέλη, υψώνοντας ένα δυνατό τείχος απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό.

Γνωρίζοντας πως το εγχείρημα είναι δύσκολο ζήτησε από την Ημαθία να στείλει το μήνυμα της αντίστασης. «Σας καλώ να συνταχθείτε στις γραμμές μας βάζοντας στην άκρη της Ιστορίας το παλιό πολιτικό σύστημα. Σήμερα γίνεται η αρχή. Τώρα ξεκινάμε!» έκλεισε δυναμικά.

Η Έφη Αχτσιόγλου εκδηλώνοντας κι αυτή τη χαρά της για τον δυναμισμό της συγκέντρωσης, ξεκίνησε  από τα δεινά που επέφερε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα, συνδέοντας τους τέσσερις μήνες διακυβέρνησής της με τέσσερις πληγές, όπως τις χαρακτήρισε. Ο αυταρχισμός, η οπισθοδρόμηση, η έκρηξη στο Προσφυγικό και ο χλευασμός στη Δικαιοσύνη αναλύθηκαν στη συνέχεια σ’ όλες τις εκφάνσεις τους.

Διορισμοί και παρεμβάσεις σε ανεξάρτητους οργανισμούς, αδιαφάνεια και μπερλουσκονισμός στα ΜΜΕ, ήταν σαφή δείγματα αυταρχισμού για την ομιλήτρια.

Η οπισθοδρόμηση στα εργασιακά δικαιώματα, που γκρέμισε ό,τι με κόπο έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε μέσα από το φάσμα των απολύσεων, της  μείωσης των προσλήψεων και της αύξησης της ανεργίας.

Η έκρηξη στο προσφυγικό αποδεικνύει την επικινδυνότητα μιας κυβέρνησης που είναι ανίκανη να το χειριστεί, δημιουργώντας αντιπερισπασμό με τη μετακίνηση του κέντρου βάρους της πολιτικής της σε θέματα όπως αυτά της ΑΣΟΕ και των Εξαρχείων.

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην τέταρτη «πληγή» στο χλευασμό της Δικαιοσύνης, μίλησε όχι μόνο για την προσπάθεια να φιμωθεί η Δικαιοσύνη στην Υπόθεση NOVARTIS, αλλά και για τα αδικήματα απιστίας (Θαλασσοδάνεια).

«Είναι απαράδεκτο να κατηγορείται το πολιτικό προσωπικό που ανέδειξε το σκάνδαλο, τη στιγμή μάλιστα που, όταν παίζονταν εκατομμύρια, κόβονταν οι συντάξεις. Μιλάμε για χλευασμό στη Δικαιοσύνη, γιατί η Κυβέρνηση χλευάζει το αίτημα του λαού για Δικαιοσύνη. Πρέπει να δούμε το ζήτημα επιθετικά» πρόσθεσε.

Τονίζοντας πως οι καιροί απαιτούν όσο ποτέ τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα μαζικό, επαναλαμβάνοντας τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κάθε ένας από μας, ο κάθε ένας από σας».

«Θέλουμε έναν χώρο πολιτικά δημοκρατικό και ευρύ. Δεν είναι το κόμμα ο στόχος μας, είναι η κοινωνία! Σκοπός μας να κάνουμε την κοινωνία καλύτερη.  Και το όχημα για μια καλύτερη κοινωνία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!» ολοκλήρωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Εκπροσωπώντας  την Προοδευτική Συμμαχία ο Στέργιος Καλπάκης έδωσε το στίγμα της με τη φράση «Ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα».

Δίνοντας με συντομία το πολιτικό τοπίο, όπως διαγράφεται σε σχέση και με τη διεθνή πολιτική κατάσταση, (Μακεδονικό, κίνδυνος από Ανατολή, Προσφυγικό, Αστυνομοκρατία), έδειξε την ανάγκη μιας συμμαχίας που θα ξεπεράσει το 32ο% του εκλογικού αποτελέσματος, οδηγώντας στην προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού και την ανασυγκρότηση του κράτους.

«Ο τρόπος επίτευξης ενός τέτοιου στόχου είναι δύσκολος αλλά μπορεί να επιτευχθεί με όπλο τις ιδέες μας» κατέληξε ο Στέργιος Καλπάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τη μεριά του κοινού.

far

Φωτογραφίες: faretra.info  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας