Τοπικά

ΑΣΕ Ημαθίας: Ένθερμοι θιασώτες της αξιολόγησης-χειραγώγησης ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ

Ένθερμοι θιασώτες της αξιολόγησης-χειραγώγησης, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, καταψήφισαν στον ΣΕΠΕ Ημαθίας την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία

Βέροια, 4/11/2019

Την ώρα που σειρά Συλλόγων και ΕΛΜΕ στοιχίζονται με αποφάσεις τους πίσω από την πρόταση της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και την κοινή πρωτοβουλία του Συλλόγου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε αξιολογική διαδικασία, η θλιβερή πλειοψηφία στον ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) αναδεικνύεται σε ένθερμο θιασώτη της αξιολόγησης-χειραγώγησης καταψηφίζοντας την πρόταση, αρνούμενη να προετοιμάσει τον κλάδο και στρώνοντας το έδαφος για την επιβολή του νέου επιθεωρητισμού.

Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (31/10/2019) απουσίαζε ο έτερος θιασώτης της αξιολόγησης, η παράταξη της ΕΡΑ καθώς απούσα ήταν κι η παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Το έργο φυσικά το είχαμε ξαναδεί τον περασμένο Ιούνιο στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ, όταν οι αντιπρόσωποι της πλειοψηφίας στην ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ) ψήφισαν υπέρ της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης μέσα σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από πραξικοπηματικές κι αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα, αρνήθηκαν με ετσιθελικό τρόπο να θέσουν σε ψηφοφορία την πρότασή μας για κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε αξιολογική διαδικασία, πρόταση που είχε συγκεντρώσει  50 αποφάσεις Γ.Σ. ή Δ.Σ. Συλλόγων που την ψήφισαν.

Η μόνη πρόταση – που σημειωτέον δεν είχε υιοθετηθεί από σχεδόν κανέναν σύλλογο – που τέθηκε σε διαδικασία ψηφοφορίας, με ανάταση των χεριών, αφού προηγουμένως αρνήθηκαν επίμονα την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) αλλά και πολλοί άλλοι σύνεδροι, ήταν αυτή της πλειοψηφίας, που στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης και την επιστροφή του κλάδου στις σκοτεινές μέρες του επιθεωρητισμού.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να κλείσουν άρον-άρον το θέμα που – παρά τις επίμονες πιέσεις της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και άλλων συνέδρων – αρνήθηκαν ακόμα και να καταμετρήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο μόνο ξεκάθαρο δεν ήταν! Μετά από αυτή την εξέλιξη κι πως ήταν επόμενο η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και δεν θεωρεί πως η 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ πήρε απόφαση υπέρ της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

γίνεται φανερό πως η πλειοψηφία σε ΔΟΕ και ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ) όχι μόνο δεν θέλει να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην απόπειρα επιβολής της αξιολόγησης αλλά αντίθετα κάνει κι ό,τι περνάει από το χέρι της για να στρώσει το έδαφος στον νέο επιθεωρητισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο αυτών των παρατάξεων στις Ομοσπονδίες, στα συνδικάτα και στον Σύλλογό μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη του συμβιβασμού, της υποταγής και της υπονόμευσης των αγώνων, για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για σωματεία που δεν θα είναι κυβερνητικές ουρές, είναι να ηττηθούν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και της ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ και να βγουν ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ).

Στις εκλογές της 27/11 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύλλογό μας να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα, ψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας