Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Απαράδεκτη η εξίσωση Ναζισμού Κομμουνισμού από το Ευρωκοινοβούλιο

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταγγέλλει την εξίσωση Ναζισμού Κομμουνισμού από το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίστηκε στην αποψινή συνεδρίαση κατά πλειοψηφία.

Οι σύμβουλοι που εκφράστηκαν πριν από την ψηφοφορία είπαν χαρακτηριστικά:

Αντώνης Μαρκούλης: «Το θέμα δε χωρά παρερμηνείες. Δυστυχώς οι έλληνες ευρωβουλευτές που εντάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι σε κείνους που υπέστησαν τη βάναυση συμπεριφορά των κατακτητών.

Συντασσόμαστε με το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και το υπερψηφίζουμε. Πρέπει να υπάρξει εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Θανάσης Σιδηρόπουλος: «Θεωρώ απαράδεκτο ένα τέτοιο ψήφισμα που εξισώνει τον κομμουνισμό με το Φασισμό. Η καταδίκη να αφορά και όσους ψήφισαν λευκό.»

Γιώργος Μελιόπουλος: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου είναι μνημείο παραχάραξης της Ιστορίας. Ξέρουμε ποιοι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ και ποιοι τον πολέμησαν. Η Σοβιετική Ένωση ήταν εκείνη που κάρφωσε το μαχαίρι της στην καρδιά του Φασισμού.

Το ψήφισμα αποτελεί προσβολή για όλες τις χώρες του κόσμου, προσβολή στους πατεράδες και στους παππούδες μας, που έδωσαν το αίμα τους στους αγώνες.

Πέρα από τις διαφορετικές αντιλήψεις μας πρέπει να το καταδικάσουμε, γιατί αντίκειται σε όσους υψώνουν τη γροθιά τους σ’ ένα καλύτερο μέλλον.»

Θανάσης Δέλλας: «Η εξίσωση φτάνει στα όρια της επικινδυνότητας. Είμαι από γονέα που αγωνίστηκε για το δίκαιο. Ψηφίζω την πρόταση της ΛΑΣ.”

Θεόφιλος Κορωνάς: « Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου είναι κατάπτυστο. Γιατί έρχεται τώρα το ψήφισμα; Καλεί τις κυβερνήσεις να συμμετέχουν στην ιστορική έρευνα; Θέλουν ν’ αλλάξουν την Ιστορία; Θέλουν οι ηττημένοι ναζιστές να ξαναγράψουν την Ιστορία; Πρέπει να γιγαντώσουμε τη φωνή μας ως ευρωπαίοι πολίτες. Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.”

Κώστας Ρίζος: «Απαράδεκτο το ψήφισμα. Όχι μόνο εξισώνει, αλλά θεωρεί τον Κομμουνισμό χειρότερο από το Φασισμό. Στην Ευρώπη αναπτύσσεται ο Νεοναζισμός.

Δεν κινδυνεύουμε από τους κομμουνιστές αλλά από τους ναζιστές.»

Γιάννης Τσαναξίδης: «Γιατί το ψήφισμα; Γιατί καταλαβαίνουν ότι όταν οι λαοί αγωνίζονται, ανατρέπουν τα πάντα, ακόμη και τα μνημόνια. Είναι ένα ψήφισμα που έχει να κάνει με το ψεύδος και την καταστολή.»

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας