Βέροια

Παρουσίαση βιβλίου στο Νέο Μουσείο Αιγών: Γιώργος Λιόλιος “Η Βέροια των περαστικών”

  • Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, Αμφιθέατρο Νέου Μουσείου Αιγών. 19:00.

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με μεγάλη χαρά, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το εκδοτικό της έργο, με το βιβλίο του Βεροιώτη δικηγόρου και συγγραφέα Γιώργου Λιόλιου.

Η ‘’Βέροια των περαστικών’’ είναι μια εξαντλητική, τεκμηριωμένη, ενθουσιώδης και συγκινητική ανθολογία όλων των καταγραφών και των εντυπώσεων (ιστορικών, περιηγητικών, επίσημων και ιδιωτικών) επισκεπτών, που βρέθηκαν για λίγο ή πολύ στην πόλη μας.

Η Βέροια, κάποτε λαμπρή μητρόπολη των Μακεδόνων, ζωντανεύει στο πέρασμα των αιώνων με τα μάτια των περαστικών που αποτυπώνουν εικόνες της πολυάνθρωπης, εξωτικής και κοσμοπολίτικης πόλης: η Βέροια της πολύβουης αγοράς, η Βέροια των πολέμων, η Βέροια των χριστιανών, των οθωμανών, των εβραίων, η ερωτική Βέροια, η Βέροια των χαμένων μνημείων.

Το βιβλίο, καρπός πολυετούς εργασίας,  θα παρουσιάσουν στο κοινό η Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας, η οποία και θα συντονίσει την συζήτηση, ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο κ. Βασίλης Παππάς, ποιητής και ο κ. Γιάννης Γραικός, αρχαιολόγος.

Βέροια, 17.10.2019

banner-article

Ροη ειδήσεων