Ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στη Βέροια – Δροσερή παράσταση από το Μουσικό Θέατρο Δρόμου στην Ελιά

Με τους καλλιτέχνες του Μουσικού Θεάτρου Δρόμου από την Ιταλία άνοιξε την αυλαία του το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στη Βέροια.

Η παράσταση δόθηκε στην Ελιά κάτω από τα πλατάνια με φόντο τον κάμπο της Βέροιας, με πολλούς μικρούς θεατές αλλά και μεγάλους, που το απόλαυσαν όσο και οι μικροί.

Οι καλλιτέχνες, με χορό τραγούδι και μίμηση, ήταν συναρπαστικοί, καθώς στην παράστασή τους χρησιμοποιήσαν όλους τους τρόπους για να προσεγγίσουν τα παιδιά, να τα κάνουν να γελάσουν με τις φιγούρες τους, αλλά προπαντός να τα κάνουν να δουν τη σχέση της μουσικής με το χορό και την έκφραση σαν μια πανανθρώπινη γλώσσα επικοινωνίας.

Ένα νοσταλγικό ακορντεόν, μια κιθάρα κι ένα τύμπανο έγιναν η μουσική συνοδεία των χορευτών-ηθοποιών, που έκαναν τα παιδιά να απολαύσουν μια άλλη διάσταση του θεάτρου, την πανάρχαια παντομίμα.

Στο τέλος μικροί και μεγάλοι χόρεψαν αυθόρμητα με τους ηθοποιούς σε μια ατμόσφαιρα γενικής ευφορίας.

Η πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ έδειξε πως οι προδιαγραφές του είναι πολύ  υψηλές και η συνέχειά του προοιωνίζεται πλούσια και ενδιαφέρουσα.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30845 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια