Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Irantzu Lekue από τη χώρα των Βάσκων στη Govedarou Art Gallery

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5(πρώην Ανθέων- στάση Γεωργίου) διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση  της ζωγράφου Irantzu Lekue από τη χώρα των Βάσκων με τίτλο “I Feel, then I Exist”.

Η Irantzu Lekue είναι μια πολυδιάστατη εικαστικός που ασχολείται με την κοινωνική τέχνη, την εννοιολογική τέχνη, τον ακτιβισμό και τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, τα βίντεο τέχνης, τη ζωγραφική και τη γλυπτική.Τα έργα της χαρακτηρίζονται από την κοινωνική ευαισθητοποίησή τους. Μέσα από διάφορες τεχνικές έχει δημιουργήσει έργα που αναλύουν την κατάσταση των γυναικών, τις κοινωνικές αδικίες και την κοινωνική απομόνωση, την κλιματική αλλαγή, τον ρατσισμό, το bullying, τη ζωή και το θάνατο.

Οι καλλιτεχνικές της εγκαταστάσεις χαρακτηρίζονται από επαναλήψεις καθημερινών αντικειμένων που διανέμονται στο χώρο, απομνημονεύουν το αντικείμενο και επιτρέπουν ένα πολύπλευρο τρόπο ερμηνείας τους από τον θεατή. Η Irantzu Lekue ήταν υπεύθυνη για το κλείσιμο του προγράμματος Energy Waves της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας DSS2016 με την εγκατάσταση αστικής τέχνης Aztarnak. Έκανε ένα τεράστιο αποτύπωμα που αποτελείται από 10.000 γυάλινες φιάλες. Κάθε φιάλη περιείχε ένα μήνυμα από πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στο έργο με επιθυμίες για τον πολιτισμό και την τέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 19:30 και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 9 – 31 Οκτωβρίου 2019

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί επικοινωνίας: ArtGia, Oecon, Conexiones Impobables

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη: 11.00 – 16.00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Σάββατο: 11.00 – 14.00

Πληροφορίες στο site της γκαλερί: www.govedaroufineartgallery.com,       

email: info@govedaroufineartgallery.com και στο τηλέφωνο2314015613

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας