Κοινωνία Σχόλια

Επιστολή αναγνώστη: “Ολιγωρία της ΤΡΕΝΟΣΕ πρόστιμο για τον επιβάτη”

Σήμερα το πρωί, 5/10/19, ήμουν μάρτυς στο παρακάτω γεγονός στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Περίμενα στην ουρά για εισιτήριο προς Βέροια, όταν εμφανίστηκε μια ηλικιωμένη κυρία και ζητούσε εισιτήριο για τρένο που θα αναχωρούσε  στις 1μμ. Ήταν κανένα δεκάλεπτο πριν και παρακαλούσε για να εξυπηρετηθεί έκτακτα εκτός σειράς, για να μη χάσει το τρένο. Είχε δυο ταμεία ανοιχτά με πάρα πολύ κόσμο να περιμένει.

Αφού ροκανίστηκε το 5λεπτο, δείχνει η ταμίας στη γυναίκα ένα χαρτί κολλημένο στο τζάμι και της λέει, «πήγαινε στο τρένο και θα βγάλεις εισιτήριο με πρόστιμο 10 ευρώ, γιατί 5 λεπτά πριν την αναχώρηση του τρένου σταματάει η έκδοση εισιτηρίων»!!!!

Δηλαδή την “αστοχία” ,(για να μην πω κάτι άλλο), της Τρένοσε να βάλει ένα ταμείο παραπάνω πρέπει να την πληρώσει ο πολίτης; Η γυναίκα ήρθε νωρίτερα και κανείς δεν την εξυπηρέτησε, γιατί υπήρχε πολύς κόσμος πού βιαζόταν και δεν παραχωρούσε τη θέση του και η υπάλληλος την αγνόησε, για να περάσει η ώρα και να της σβουρίξουν το πρόστιμο.

Ντρέπομαι πραγματικά, μόνο στην Ελλάδα και όχι στην Ουγκάντα συμβαίνουν αυτά. Άπειρες φορές το τρένο Θεσσαλονίκη-Φλώρινα καθυστερεί χωρίς καμία επιβάρυνση για την εταιρεία, η οποία εν προκειμένω απαιτεί εκβιαστικά, όταν κόβεις με επιστροφή, να καθορίσεις και το δρομολόγιο της επιστροφής, μην τυχόν και μετανιώσεις ή κάτι σου συμβεί και το χάσεις, για να ξαναπληρώνεις πρόστιμο με το νέο εισιτήριο.

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει κάτι, παρακαλώ να επέμβει, γιατί εγώ το μόνο που μπορώ είναι να επισημάνω τα παραπάνω.

Βασίλης Βαλαβάνης

 

banner-article

Ροη ειδήσεων