Βέροια Ρεπορτάζ

Ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Πρώτη συνεδρίαση σήμερα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, που αν και ξεκίνησε με πνεύμα καλής θέλησης από τη μεριά όλων, στην πορεία  κατέληξε σε μικροεντάσεις.

Αφού η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, παρούσα στην αρχή της συνεδρίασης, ενημέρωσε τους συμβούλους για το τριήμερο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν 20-22 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η Μνήμη του Νήματος», η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση του Σώματος από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη.

Νέα εντολή συμμόρφωσης για τα αποθεματικά των Δήμων

Προσβλητική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος την εντολή συμμόρφωσης από τη μεριά και αυτής της Κυβέρνησης για τα αποθεματικά των Δήμων, που πρέπει να κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα πως δυστυχώς οι Δήμοι εξακολουθούν να πιέζονται για το θέμα των αποθεματικών, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γιάννης Τσαναξίδης επεσήμανε πως η πολιτική που εφαρμόστηκε στα αποθεματικά των συνταξιούχων είναι μια πικρή εμπειρία, που δείχνει τον κίνδυνο και για τα αποθεματικά των Δήμων.

Παζάρεμα θέσεων ή συνεργασία;

Το περιεχόμενο του όρου «συνεργασία» επεσήμανε ο Παύλος Παυλίδης μέσα από τη λέξη «πείραμα» που χρησιμοποιήθηκε από τον Δήμαρχο μετά την εφαρμογή του «Κλεισθένη». «Με ευχές και παζάρεμα θέσεων δε γίνεται συνεργασία» αντέτεινε. «Ποιο είναι το κοινό σας πρόγραμμα;»

Οργισμένη η Γεωργία Μπατσαρά αντιμετώπισε τις αιχμές λέγοντας: « Αντιλαμβάνομαι τη συνεργασία ως συνδιοίκηση και η συνδιοίκηση δεν είναι παζάρεμα. Η συνεργασία δεν είναι πείραμα, είναι πάνω από όλα ευθύνη».

Με ποια προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά;

Πλήρη ενημέρωση ζήτησε ο Γιώργος Μελιόπουλος για τα σχολεία, τους χώρους, τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν, για τη στατικότητα και την πυρασφάλεια των κτιρίων και τις βασικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα  δήλωσε πως είναι πλήρως ενημερωμένη για τα προβλήματα, τα οποία παρακολουθεί στενά και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Η ΔΕΥΑΒ πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής

«Τηρούνται οι όροι σύστασης επεξεργασίας λημμάτων; Ποιες είναι οι προγραμματικές θέσεις σας για τη ΔΕΥΑΒ; Ο πολίτης θέλει να δει επιτέλους φτηνό νερό» είπε ο Αντώνης Μαρκούλης, ζητώντας ειδική συνεδρίαση με θέμα τη ΔΕΥΑΒ.

«Ειδική συνεδρίαση για το θέμα και να κληθούν όλοι οι αρμόδιοι» πρότεινε  και ο Γιώργος Γουλτίδης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα συζητηθεί το θέμα ευρύτερα και με παρουσία της διοίκησης της ΔΕΥΑΒ.

Τα αδέσποτα και το νέο νομικό πλαίσιο

Μόνο με νέο νομικό πλαίσιο μπορεί να λυθεί το θέμα των αδέσποτων δήλωσε ο Δήμαρχος, εκφράζοντας την άποψη πως ένα μεγαλύτερο καταφύγιο δεν είναι λύση , αφού  δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

 ΔΗΠΕΘΕ. Αυξήσεις στα δίδακτρα, προσλήψεις και νέα εργαστήρια

Αυξήσεις στα δίδακτρα των εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ κατά 50 %, προσλήψεις και νέα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν στην κοινωφελή επιχείρηση απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διατυπώθηκαν απόψεις (Μελιόπουλος, Παυλίδης) πως μια κοινωφελής επιχείρηση μπορεί να προσφέρει δωρεάν τη διδασκαλία του Θεάτρου ή τουλάχιστον να μη ζητά αυξήσεις.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας  κάνει πολλά

Παρά την έλλειψη επαρκούς προσωπικού η Υπηρεσία Καθαριότητας ξεπερνά τον εαυτό της και τους κάδους πλένοντας κατά διαστήματα, και κάποιους δρόμους με έντονη κινητικότητα, αλλά και χώρους εκδηλώσεων, κυρίως αυλές σχολείων, δουλεύοντας ακόμη και νύχτα, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος απαντώντας σε αμφισβητίες του ρόλου της Υπηρεσίας.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας