Τοπικά

Η Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ σε σύσκεψη για την ανάπτυξη του τουρισμού

Η Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας στα πλαίσια της 84ης Δ.Ε.Θ. συμμετείχε δια του προέδρου κ Μάντσιου Δημήτρη, στη σύσκεψη των φορέων της Π.Κ.Μ. για την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Η σύσκεψη έβγαλε και ένα σημαντικό νέο δια στόματος του Υπουργού Τουρισμού κ Χάρη Θεοχάρη . Το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο μουσείο της Βεργίνας που βρίσκετε σε εξέλιξη και η λειτουργία του επηρεάσει κατά πολύ την τουριστική κίνηση της Ημαθίας.

Ένας από τους προβληματισμούς που τέθηκε είναι και οι μη ποιοτικές θάλασσες που έχουν να κάνουν με την μόλυνση του Θερμαϊκού από αστικά και βιομηχανικά λύματα από τους ποταμούς Αξιό, Λουδία και Αλιάκμονα που εκβάλουν εκεί, και ότι τα νερά τους κουβαλάν στο διακρατικό και τοπικό πέρασμά τους. Αναφέρθηκε έντονα η μόλυνση της τάφρου 66 που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των νερών και τις κακές κριτικές που λάβαμε ως Π.Κ.Μ για τις θάλασσές μας.

Στη παρατήρησή μας για την μη ισόρροπη προβολή της ενδοχώρας στις τουριστικές εκθέσεις ο Υπουργός κ Χάρης Θεοχάρης ήταν γνώστης του θέματος και μας υποσχέθηκε σύντομη λύση και δίκαιη εκπροσώπηση στα περίπτερα και στα FAM TRIP του Υπουργείου Τουρισμού για όλους.

Σύντομα καταθέτουμε υπόμνημα για τις προτάσεις που τέθηκαν. Σύντομα θα επισκεφτεί την περιοχή μας ο υφυπουργός κ Μάνος Κονσόλας για δρομολόγηση των προτάσεων μας. Η ανάπτυξη της Ημαθίας μπορεί να γίνει και μέσω του τουρισμού. Στόχος μας είναι μια ευρεία σύσκεψη ώστε οι ώριμες προτάσεις να αποτελέσουν υγροποιήσιμα έργα των συναρμόδιων υπουργείων

banner-article

Ροη ειδήσεων