Εκδηλώσεις Νάουσα

Κάλεσμα του Αγροτικού Σύλλογου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλους τους αγρότες – ισσες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και ώρα 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους (αναχώρηση λεωφορείων: 3:30μμ από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας) στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της κοινωνίας διεκδικώντας να πληρώνεται ο ιδρώτας μας, να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, να επιβιώσουν οι οικογένειές μας.

Με την ανάδειξη της ΝΔ σε κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται οι ανοιχτές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, οι τιμές εξακολουθούν να είναι εξευτελιστικές, ενώ στην κατανάλωση φτάνουν πανάκριβα κερδοσκοπώντας μια χούφτα μεγαλέμποροι – μεταποιητές.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται, το πετρέλαιο το πληρώνουμε 2,5 φορές πάνω από του ευρωπαίους συναδέλφους μας, έρχονται νέες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, μπαίνει σε εφαρμογή το νέο χαράτσι σε νερό άρδευσης «περιβαλλοντολογικό τέλος»

Οι ζημιές στην παραγωγή δεν πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ σύμφωνα με το μέγεθος της ζημιάς, ενώ οι καθυστερήσεις φτάνουν και τους 16 μήνες.

Τραγική είναι η κατάσταση και στην κτηνοτροφία με τις αθρόες εισαγωγές σε γάλα και κρέας.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί παίρνουν την μορφή καταιγίδας.

Το νέο ασφαλιστικό που πρόκειται να ανοίξει θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος μας, ενώ οι συντάξεις θα είναι πολύ μικρότερες και από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ.

Η νέα ΚΑΠ προβλέπει μείωση των κονδυλίων στη γεωργία τουλάχιστον κατά 15% σε σχέση με την ΚΑΠ 2014-2020 μειώνοντας παραπέρα τις ενισχύσεις / επιδοτήσεις που σύμφωνα με την EUROSTAΤ αποτελούν το 40% του εισοδήματός των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις από τις εξαγγελίες της κυβέρνηση περί ενίσχυσης των «συνεργατικών σχημάτων» τα οποία είναι απαξιωμένα. Αποτελούν όχημα συγκέντρωσης της γής και της παραγωγής σε λίγα χέρια στο όνομα του ανταγωνισμού της ΕΕ με ΗΠΑ κα.

Ούτε οι εξαγγελίες περί πάταξης των ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας μπορούν να ισχύσουν, διότι υπάρχει η συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν τα κόμματα της ευρωλαγνείας και προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ούτε οι εξαγγελίες για τον ΕΛΓΑ δίνουν λύση. Αντίθετα οι ιδιωτικές ασφαλιστικές που μπάζει η κυβέρνηση θα επιφέρουν αυξημένα ασφάλιστρα και μικρότερες αποζημιώσεις.

Ούτε οι «διεπαγγελματικές ενώσεις» πρόκειται να φέρουν κάτι θετικό για τους μικρομεσαίους αγροτοπαραγωγούς, αφού η πλειοψηφία θα βρίσκεται στα χέρια εμποροβιομήχανων – μεταποιητών που θα καθορίζουν τις τιμές.

Έχουμε πείρα από εχθρικές κυβερνήσεις, από την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ. δεν δίνουμε πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο διεκδικώντας:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας από το ρώσικο εμπάργκο

  • Την άμεση αποζημίωση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές

  • Να μην ισχύσουν οι περικοπές ΚΑΠ

  • Σύνδεση ενισχύσεων / επιδοτήσεων με την παραγωγή.

  • Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες, στα 55 για τις αγρότισσες.

  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε φτωχό αγρότη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων